Volledig scherm
Asumah Abubakar bij zijn debuut tegen FC Twente. © ProShots

Willem II'er Asumah Abubakar naar EK onder 19

TILBURG - Willem II is Asumah Abubakar een groot deel van de voorbereiding kwijt. De 19-jarige aanvaller is opgenomen in de selectie van Portugal voor het EK onder 19, dat van 11 juli tot en met 24 juli in Duitsland gehouden wordt. Hij moet zich op 23 juni voor de voorbereiding in het Portugese Oeriras melden.

Dat bondscoach Emilio Peixe het oog liet vallen op Abubakar is opmerkelijk. Die Ghana geboren en getogen voetballer reisde zijn vader achterna naar Portugal. Hij speelde er niet in competitieverband. Zo probeerde hij vergeefs een contract bij Braga af te dwingen. Uiteindelijk kwam hij op een Portugese voetbalacademie terecht. Voormalig technisch manager Carlos Aalbers haalde hem naar Willem II. Het had nog veel voeten in aarde voor hij voor het eerste elftal mocht spelen. Bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente kon Abubakar eindelijk zijn debuut maken.

In Duitsland treft hij met Portugal onder 19 op 11 juli de leeftijdgenoten van Oostenrijk. Portugal speelt verder tegen gastland Duitsland (14 juli) en Italie (17 juli). Oranje onder 19 zit in de andere groep. Mocht Portugal het tot de finale schoppen, dan is Abubakar pas op 25 juli weer beschikbaar. Willem II opent de competitie op zaterdag 6 augustus met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
395 stemmen