Volledig scherm
Bruno Andrade © ANP

Willem II'er Bruno Andrade is nu even extra trots

TILBURG - Omdat de Olympische Spelen momenteel in Brazilie worden gehouden, is Willem II-aanvaller Bruno Andrade even nog trotser dan normaal dat hij uit dat land komt. "De hele wereld kan nu zien hoe mooi het daar is. En dat we best wat kunnen organiseren in Zuid-Amerika."

Andrade vindt het goed dat er ook oog is voor de sloppenwijken, de favela's, waar hij zelf in zijn jeugd ook een aantal jaar doorbracht. "Die horen erbij."
Hoewel allebei zijn (gescheiden) ouders er niet meer wonen, gaat hij er nog altijd naar terug als hij in zijn thuisland is. "Bijna al mijn vrienden wonen er nog. Ik schaam me daar niet voor. Het is elke keer wel weer een cultuurschok als ik er kom, maar niet alleen negatief. De manier waarop de mensen met hun beperkte middelen hun huizen en harten openstellen, dat is geweldig."
Met Willem II denkt Andrade een goed seizoen te gaan draaien. Ook na de 1-4 nederlaag op de openingsdag van de competitie tegen Vitesse. "Over de hele wedstrijd hadden we een gelijkspel kunnen halen. Het team dat we nu hebben is dun, maar beter dan vorig jaar."

Lees het hele interview met Bruno Andrade in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad van zaterdag 13 augustus.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
30'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1225 stemmen