Volledig scherm
Fran Sol in het duel met Sparta. © PHOTO_NEWS

Willem II'er Fran Sol blij met strafvermindering

TILBURG - Willem II-spits Fran Sol is blij dat zijn schorsing is teruggebracht tot drie duels waarvan één voorwaardelijk. Na de vrijdagtraining kreeg hij te horen dat de KNVB een wedstrijd strafvermindering heeft toegepast nadat Willem II het schikkingsvoorstel (vier duels waarvan één voorwaardelijk) niet accepteerde. De club is inmiddels wel akkoord met het nieuwe voorstel.

Sol kreeg de schorsing omdat hij in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een tegenstander onderuit schopte die een counter wilde inleiden. ,,Ik ben blij dat er een wedstrijd vanaf is gegaan", stelde de Spaanse spits. ,,Maar ik blijf bedroefd dat ik twee wedstrijden moet toekijken. Daar baal ik heel erg van. We hebben deze week heel goed getraind en ik hoop dat de ploeg morgen de eerste thuisoverwinning kan binnenhalen."

Hechtingen
In één opzicht is het goed dat Sol even geen wedstrijd speelt. ,,De plek waar ik hechtingen heb gekregen boven mijn wenkbrauw is nog heel gevoelig. Als ik 'm met mijn vinger aanraak, dan doet dat al pijn. Ballen koppen doe ik dus liever nog even niet, maar als ik niet geschorst was geweest had ik wel gewoon meegedaan tegen FC Groningen. Dan hadden we daar wel wat op verzonnen."

Sol mist vanwege zijn schorsing de wedstrijden tegen FC Groningen (thuis) en ADO Den Haag (uit). Tegen PSV (thuis) kan hij door de strafvermindering weer meedoen.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
19'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
23'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1205 stemmen