Volledig scherm
Fran Sol tijdens zijn medische keuring in Tilburg. © Geert van Erven

Willem II haalt Spaanse spits

TILBURG - Willem II trekt de Spaanse spits Francisco - Fran - Sol aan. De 24-jarige speler komt over van Villarreal, waar hij in het tweede team speelde. Als hij door de medische keuring komt, ligt er in Tilburg een driejarig contract klaar voor de transfervrije speler.

Sol is al enige tijd in beeld bij Willem II. Hij doorliep de jeugdopleiding bij Real Madrid, waarna hij eerst werd verhuurd aan Lugo en Oviedo voordat hij werd aangetrokken door Villarreal. Bij die club trainde hij mee met de eerste selectie, maar het bleef voor hem bij wedstrijden voor Villarreal B, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. Het team drong door tot de play-offs om promotie, maar strandde daarin tegen Logrones (1-1 en 0-0).

Sol deed ervaring op met Europees voetbal in een competitie voor beloftenteams. In de finale, waarin Villareal B tegen Jong PSV speelde, scoorde Sol twee keer en gaf hij 1 assist. Willem II verwacht dat Sol vrijdagavond in Nederland arriveert, waarna hij medisch zal worden gekeurd.

Eerder haalde Willem II al de middenvelders Thom Haye (transfervrij, van AZ) en Elmo Lieftink (transfervrij, van Vitesse) en werd Jari Schuurman gehuurd van Feyenoord.. De komst van Lieftink is afhankelijk van nader medisch onderzoek.