Ben Rienstra maakte de eerste Willem II-goal
Volledig scherm
Ben Rienstra maakte de eerste Willem II-goal © Proshots

Willem II houdt het hoofd koel tegen amateurs

KNVB-BEKERHet duurde even voordat Willem II een gaatje in de defensie van de amateurs van CSV Apeldoorn had gevonden woensdagavond. Maar toen het eindelijk zo ver was na 40 minuten, was de hoofdklasser al snel geknakt. Twee minuten na de openingstreffer van Ben Rienstra in het bekerduel maakte Kostas Tsimikas er al 0-2 van voor 2.350 toeschouwers op sportpark Orderbos.

Dat de Griekse linksback een harde pegel uit zijn linkerbeen kan toveren, moest de keeper van CSV vlak na rust nog een keer ervaren. Toen knalde Tsimikas ook de 0-3 binnen. Na de 0-4 van Fran Sol deden de amateurs wat terug via een kopgoal van Sander Krijns: 1-4.

Willem II-trainer Erwin van de Looi liet dezelfde elf spelers aan het bekerduel beginnen als afgelopen zaterdag tegen Roda JC (1-3 winst). De vleugelverdedigers Freek Heerkens (rechts) en Kostas Tsimikas (links) kregen nog minder weerstand dan in Kerkade en stoomden geregeld naar voren over hun flank. Met name de Griek zorgde voor het nodige gevaar en het was dan ook niet vreemd dat hij twee keer wist te scoren.

Wissels Willem II

Nadat zijn ploeg op 0-3 was gekomen, ging Van de Looi wisselen. Eerst Ismail Azzaoui en Fernando Lewis voor Fran Sol en later nog Elmo Lieftink voor Tsimikas. Het werd er niet beter op bij Willem II, dat na de 1-4 ook de 2-4 moest incasseren. Maar verder lieten de profs het niet komen. Azzaoui verprutste vlak voor tijd nog een grote kans op 2-5.

Maar nadat de Tricolores in het recente verleden in het bekertoernooi sneuvelden tegen Harkemase Boys, Excelsior’31 en Deltasport, zitten ze dit keer wel in de tweede ronde.

Willem II: Wellenreuther; Heerkens (57. Lewis), Lachman, Peters, Van der Linden, Tsimikas (71. Lieftink); Rienstra, Chirivella, Haye; Sol (57. Azzaoui), Velikonja.