Justin Ogenia juicht na zijn goal namens FC Eindhoven
Volledig scherm
Justin Ogenia juicht na zijn goal namens FC Eindhoven © BSR Agency

Willem II-huurling Ogenia scoort eerste doelpunt namens FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft mede dankzij een goal van Willem II-huurling Justin Ogenia het uitduel met Jong AZ gewonnen. De Eindhovenaren zegevierden met 2-4 in Alkmaar, waar de 1-4 van uitblinker Ogenia misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd was.

De wedstrijd begon spectaculair, met binnen de minuut de 0-1. Na een goede interceptie van Dave de Meij - die zijn basisdebuut maakte vanwege alle blessures en schorsingen bij FC Eindhoven - belandde de bal bij Rigino Cicilia. De spits twijfelde niet en schoof uit de draai binnen.

In de dertiende minuut werd de score verdubbeld door Samy Bourard, wiens afstandsschot door de stevige wind in de kruising werd getild, 0-2. FC Eindhoven hadden de wind voor rust iets meer mee, maar speelden bovenal feller en mannelijker dan de talenten van AZ.

Uitblinker Ogenia

Zo ‘vocht’ de sterk spelende Justin Ogenia zich in de 34ste minuut langs een stel AZ’ers en lag daarmee aan de basis van de penalty die tellen later werd afgedwongen door Kaj de Rooij. Cicilia benutte het buitenkansje, 0-3. Vlak voor de pauze, nadat Jong AZ via Ferdy Druijff ook een strafschop benutte (1-3), zag Ogenia een goede actie beloond door een keepersfout. Een schot van de rechtsback, gehuurd van Willem II, glipte door de handen van de goalie en rolde over de doellijn, 1-4.

Na rust hield FC Eindhoven lang goed stand, met door alle afwezigen Valentino Vermeulen in het centrum van de defensie. Doelman Ruud Swinkels kwam met een passend antwoord bij twee grote kansen voor Jong AZ, maar bij de derde in de 82ste minuut werd de goalie geklopt door Thijs Oosting: 2-4.