Volledig scherm
Funso Ojo wint het duel van Bradley de Nooijer. © Geert van Erven

Willem II klopt FC Dordrecht in het geniep

TILBURG - Willem II heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-0 gewonnen van eerstedivisionist FC Dordrecht.

Het weinig hoogstaande duel werd in Tilburg achter gesloten deuren afgewerkt vanwege organisatorische en veiligheidsaspecten. Willem II maakte minder indruk dan zaterdag tegen AA Gent (1-1). Beide ploegen kregen weinig kansen. Bij Willem II stond derde doelman Mattijs Branderhorst onder de lat, maar hij hoefde nauwelijks in actie te komen.

Doelpunt Heerkens
Na een uur spelen zorgde Freek Heerkens voor de 1-0. De verdediger kopte de bal prima binnen uit een afgemeten voorzet van Bruno Andrade. In de slotfase was Erik Falkenburg nog dicht bij een tweede Tilburgse treffer, maar de schaduwspits - die was ingevallen voor Feyenoord-huurling Jari Schuurman - faalde in de afronding.

Willem II speelt nu nog één oefenwedstrijd voordat de competitie op 6 augustus van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Tijdens de open dag van de Tricolores is komende zaterdag het Spaanse Real Mallorca te gast in Tilburg. De wedstrijd wordt in het stadion afgewerkt en begint om 14.30 uur.

Lees meer in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad van woensdag 27 juli.

  1. Dit PSV heeft overlevingsdrang en geluk

    Dit PSV heeft over­le­vings­drang en geluk

    Wie de wedstrijd van PSV in Zwolle van afgelopen weekend nog eens terugkeek, kon moeilijk om termen als geluk, mazzel, fortuin of zwijnen heen. Met wat meer precisie had PEC een of meer punten aan het duel met de koploper overgehouden. Toch is er naast wat overwerk van Vrouwe Fortuna ook een vorm van sportieve overlevingsdrang die PSV de afgelopen weken overeind hield. Het oog van de naald is tot nu toe dikker dan gedacht, maar met de mentale veerkracht van dit PSV is ook weinig mis. 

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1293 stemmen