Volledig scherm
Andreas Calcan (rechts) © Toin Damen

Willem II komt er niet uit met Calcan

TILBURG - De Roemeense jeugdinternational Andreias Calcan blijft niet bij Willem II. De club wilde hem na zijn proefstage van twee weken graag vastleggen, maar vraag en aanbod bleken te ver uit elkaar te liggen.

Calcan speelde in Roemenie op het tweede niveau bij Universitatea Cluj. Omdat die club vanwege financiele perikelen zijn salaris al maanden niet kon betalen, mocht hij transfervrij vertrekken. Willem II verlengde zijn proefstage met een week. Calcan deed vorige week mee in een oefenwedstrijd van Jong Willem II tegen Jong PSV (1-3) en afgelopen zaterdag bij het eerste team van Willem II tegen De Graafschap (8-1). In dat laatste duel maakte de 22-jarige Roemeen een fraaie treffer. Met zijn linkervoet krulde hij de bal van buiten het strafschopgebied achter de keeper van de Superboeren. Ook had Calcan een aandeel in enkele andere doelpunten.

Calcan gaat voorlopig meetrainen bij Jong Ajax, waar zijn landgenoot George Ogararu de trainer is.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
426 stemmen