Volledig scherm
Henk van Vught is al ruim dertig jaar actief als vrijwilliger bij RKVV Sint-Michielsgestel. © Roy Lazet

Winnaar Clubheldenverkiezing: Ik had er niet op gerekend

SINT-MICHIELSGESTEL - Henk van Vught is dé Clubheld van het Brabants Dagblad. Hij is al sinds jaar en dag actief voor RKVV Sint-Michielsgestel. ,,Ik had er niet op gerekend", zegt de winnaar.

Naam: Henk van Vught
Leeftijd: 69
Vereniging: RKVV Sint-Michielsgestel
Functie: Technisch coördinator
E en F-pupillen

De telefoon was maandagochtend al veelvuldig gegaan bij Henk van Vught, de clubheld uit het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad. ,,Het nieuws gaat snel", zo liet de verraste winnaar weten.

,,Ik had er niet op gerekend", zei de clubheld. ,,En ik was al heel erg blij dat ik de verkiezing in de gemeente had gewonnen. Er zijn veel verenigingen. De overwinning heb ik aan de voetbalclub en aan alle mensen die op mij hebben gestemd te danken. Daar spreekt toch een blijk van waardering uit."

Landelijke verkiezing
Nu mag Van Vught zich opmaken voor de landelijke verkiezing in Zeist op 30 november. Aan hem de taak om een driekoppige jury te overtuigen waarom hij de grootste clubheld van Nederland is. ,,Ik weet nog niet hoe ik ze ga overtuigen en zie er ook een beetje tegenop. Ik praat veel over voetbal en mijn andere hobby wielrennen. Alleen vind ik het moeilijk om over mezelf te praten. Gelukkig heb ik nog even tijd om me voor te bereiden en er iets van te maken."

Misschien kan de vrijwilliger vertellen hoe hij ruim dertig jaar geleden bij Sint-Michielsgestel begon? Zijn zoon Leon trainde op woensdagmiddag en als vader stond hij langs de kant te kijken. ,,Iemand vroeg of ik iedere woensdagmiddag vrij was en toen voelde ik al aan wat het vervolg zou zijn." Zo rolde Van Vught in zijn werk voor de vereniging en ruim dertig jaar later is hij nog steeds vier dagen in de week op de club te vinden.

Eerste stapjes
,,Het is het leukste wat er is om die kleintjes te helpen met hun eerste stapjes en hun de eerste oefeningen te leren. Daar kan ik nog steeds van genieten. Het is mooi om die jongens nu in het eerste te zien. Je hebt ze toch mogen begeleiden, maar ook bij de spelers die in een lager elftal spelen is het nog van 'Henkie dit, Henkie dat'." Niet iedereen kan immers in het eerste spelen, dat geldt ook voor de hoogste jeugdelftallen.

Het maken van een teamindeling aan het begin van het seizoen vindt Van Vught het moeilijkste moment van het jaar. ,,Kinderen spelen een jaar samen en soms moet je ze dan in een ander team zetten. Ik zie daar voor de vakantie al tegenop. Ik vind dat misschien nog wel moeilijker dan de ouders of het kind zelf. Gelukkig krijg ik ondersteuning en is iedereen na een paar weken weer gewend. Het gaat erom dat de kinderen plezier hebben en zich op hun plaats voelen. Ik haal er veel voldoening uit en hoop het zo lang mijn gezondheid het toe laat ook nog een tijdje te doen."

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1170 stemmen