Volledig scherm

World Series of Darts finals: 'Big Ben' start tegen 'Bully Boy'

LONDEN - Voor Tilburger Benito - 'Big Ben' - van de Pas begint de World Series of Darts finals komend weekeinde met een partij tegen de Engelsman Michael - 'Bully Boy' - Smith. De winnaar van deze strijd tussen de twee jonkies (23 en 26 jaar) ontmoet James Wade.

De World Series of Darts is een reeks toernooien in delen van de wereld waar het darts nog (relatief) in de kinderschoenen staat. De 8 darters die in Dubai, Auckland, Shanghai, Tokio, Sydney en Perth de beste resultaten behaalden, mogen komend weekeinde in Glasgow strijden om de hoofdprijs, samen met 16 spelers die door profbond PDC worden uitgenodigd en vier darters die zich door een kwalificatietoernooi hebben geworsteld.
Michael van Gerwen, die afgelopen weekeinde zijn derde Europese titel op rij won, krijgt in zijn eerste partij te maken met Gerwyn Price of Steve Beaton. Van Gerwen won vorig jaar de World Series of Darts finals door in de eindstrijd Peter Wright met 11-10 te kloppen. De Vlijmenaar won dit jaar twee van de vijf toernooien aan de andere kant van de wereld en bereikte in de andere drie de finale.

Jelle Klaasen, inmiddels opgeklommen tot in de toptien van de wereld, moet zien af te rekenen met de Belg Kim Huybrechts. De winnaar neemt het op tegen Dave Chisnall. Raymond van Barneveld moet afwachten of zijn eerste opponent Brendan Dolan wordt of Simon Whitlock.