Volledig scherm
Youssouf Hersi (r) als speler van De Graafschap in gesprek met trainer Darije Kalezic. © ProShots

Youssouf Hersi met tweede RKC tegen Middlesbrough onder 19

WAALWIJK - Youssouf Hersi speelt maandag met de tweede selectie van RKC Waalwijk mee in het oefenduel met Middlesbrough onder negentien. Die wedstrijd wordt om 12.00 uur op het veld naast het stadion gespeeld.

De 33-jarige Hersi traint, na bemiddeling van Serginho Greene, op eigen verzoek mee bij de Waalwijkse club om zijn conditie op peil te brengen. De Ethiopier met het Nederlandse paspoort is na een avontuur van vier jaar in Australie clubloos. Volgens directeur Remco Oversier krijgt RKC geregeld verzoeken van spelers die mee willen trainen. "Dat kan vanaf nu eigenlijk alleen bij de tweede selectie. Als we dat zeggen, haken de meeste spelers af."

In het geval van Hersi wordt maandag bekeken waar hij het beste aan kan sluiten. Die kan als aanvallende middenvelder en als vleugelspeler uit de voeten. In de voorste linie kan RKC nog wel wat versterking gebruiken.

Hersi is opgeleid bij Ajax. Daarna speelde hij voor NAC, NEC, Heerenveen, Vitesse, FC Twente, AEK Athene en De Graafschap alvorens hij naar Australie verkaste. Drie jaar stond hij onder contract bij Western Sydney Wanderes. Het laatste seizoen was hij speler van Perth Glory FC.

Hersi was jeugdinternational. Acht keer speelde hij voor Nederland onder 21.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
297 stemmen