Volledig scherm
Jordens Peters © ProShots

Zaakwaarnemer wil snel gesprek met Heerenveen en Willem II over Jordens Peters

TILBURG - Frank Schouten, de zaakwaarnemer van Jordens Peters, wil dat er snel een gesprek komt tussen Heerenveen, Willem II en de speler over diens eventuele overgang naar de Friese club. Schouten constateert dat er tussen beide partijen verschil van interpretatie bestaat over bedragen die genoemd zijn waarvoor Peters door Heerenveen overgenomen kan worden. Tijdens de onderhandelingen is de vraagprijs steeds gewijzigd. Volgens Schouten heeft Peters recht op duidelijkheid.

"Het is in het belang voor alle partijen dat er snel duidelijkheid komt", zegt Schouten, die donderdag aandrong op een gesprek. Daar is tot op heden door Willem II nog niet op gereageerd. "Maar ik verwacht dat Willem II snel laat weten dat het tot zo'n gesprek bereid is. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt." Schouten zou liefst nog vandaag en anders morgen met clubs en speler rond de tafel zitten. "Maar natuurlijk mag de voorbereiding op de wedstrijd tegen Heracles niet doorkruist worden. Peters zal zeker spelen voor Willem II als er nog geen akkoord is met Heerenveen over zijn transfer. Daar is hij professioneel genoeg voor."

In het gesprek moet boven tafel komen wat er door Heerenveen geboden is voor Peters en waarom de vraagprijs tussentijds is verhoogd. Het zijn zaken die de aanvoerder van Willem II graag wil weten. Hij wil tekst en uitleg waarom de onderhandelingen zo moeizaam verlopen. Volgens bronnen zou Willem II een half miljoen euro voor Peters vragen.

Volgens Schouten heeft de verdediger uit Berlicum zich steeds netjes naar Willem II toe opgesteld. "Hij is ambitieus en wil nu een sportieve stap maken. Hij heeft het gevoel dat er over zijn rug heen een spel gespeeld wordt. Peters is transfervrij van FC Den Bosch naar Willem II gekomen. Het is nooit zijn intentie geweest om weg te gaan als transfervrije speler. Hij is Willem II erkentelijk en gunt de club een vergoedingssom."

Donderdag had Peters een gesprek met Willem II met het doel een einde te maken aan de slepende kwestie. Tijdens dat onderhoud deed de Tilburgse club de 29-jarige verdediger een nieuwe aanbieding. Peters gaf echter te kennen dat hij voorrang gaf aan zijn sportieve ambities en graag naar Heerenveen zou verkassen. Daarop is de aanbieding door Willem II weer ingetrokken. Sindsdien probeert Schouten het gesprek met alle betrokken partijen tot stand te brengen.