Volledig scherm
Leon de Kogel. © BSR Agency

Ziyech vult bedrag voor De Kogel aan: ‘Hij heeft een heel groot hart’

Ajacied Hakim Ziyech heeft een groots gebaar gemaakt naar Leon de Kogel. De oud-voetballer van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles kan nooit meer voetballen door een noodlottig ongeval met een taxi op Malta. Fans zamelden al 24.000 euro in voor hem, maar Ziyech doet nog een extra duit in het zakje.

De wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles stond gisteravond in het teken van Leon de Kogel. De Woerdense Carolien van Meel startte een crowdfundingactie nadat een televisiereportage duidelijk maakte dat De Kogel niet alleen lichamelijk, maar ook financieel geblesseerd was geraakt. In de rust kreeg hij het resultaat overhandigd: een cheque van bijna 17.000 en vervolgens nog een van 7600 met de opbrengst uit kaartverkoop en een donatie van de spelersgroep van FC Utrecht. Vlak na de wedstrijd hing opeens Hakim Ziyech aan de lijn bij De Kogel.

,,Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met me is gebeurd", vertelt De Kogel aan de NOS. ,,En zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst. Ziyech is niet alleen de beste speler van de eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen.” 

Quote

Ziyech is niet alleen de beste speler van de eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart

Leon de Kogel

Welk bedrag Ziyech precies overmaakt naar De Kogel is onduidelijk, maar hij zou in ieder geval de kosten van zijn advocaten op Malta er mee kunnen betalen.