Volledig scherm
© Getty Images

Zverev wint en schakelt Nadal in ATP Finals uit

Alexander Zverev heeft zijn laatste groepswedstrijd in de ATP Finals gewonnen en daarmee de halve finale bereikt. De Duitse titelverdediger versloeg in Londen Daniil Medvedev in twee sets, 6-4 7-6 (4) . 

Zverev schakelde daarmee tevens Rafael Nadal uit, die alleen baat had bij een overwinning van de Rus. Voor Medvedev stond in het slotduel echter niets meer op het spel.

Het is volgens Zverev geen toeval dat hij in Londen evenals vorig jaar goed speelt. “De O2 Arena is voor mij de meest speciale plek om te spelen. Hier kom ik tot mijn beste tennis. De sfeer hier is anders dan waar ook ter wereld. Heel speciaal. Ik voel me thuis hier.”

Daarmee nam hij geen voorschot op prolongatie van de titel. ,,Als ik opnieuw wil winnen moet ik mijn spel nog verbeteren. Ik sta in de halve finale en het zal er niet gemakkelijker op worden. Ik moet nu op mijn best zijn.”

Nadal had eerder op de dag Stefanos Tsitsipas verslagen. Desondanks vergezelt de Griek Zverev naar de laatste vier. Uit de andere groep bereikten eerder de Oostenrijker Dominic Thiem en de Zwitser Roger Federer de halve finale. Zverev speelt nu zaterdag tegen Thiem en Federer tegen Tsitsipas.

Hoewel hij is uitgeschakeld weet Nadal inmiddels zeker dat hij het jaar afsluit als nummer 1 van de wereld. ,,Dat geeft me veel voldoening”, zei de Spanjaard. ,,Het is voor mij de bekroning van een heel goed jaar. Hoewel er ook tegenslagen waren sluit ik met een heel goed gevoel af.”

Volledig scherm
© Getty Images