Volledig scherm
De Microclub. © De Microclub.

Al om 21 uur voetjes van de vloer? Trend van vroeger uitgaan komt met De Microclub ook naar Den Bosch

Wo 28 mrt. Niet meer tot middernacht indrinken omdat er toch pas ver na twaalven wordt gedanst, maar voor tien uur binnen moeten zijn. Gewoon vroeg op stap én dansen op elektronische muziek. De Microclub komt naar de Tramkade in Den Bosch.

door Bas Vermeer en Bart Gotink

De Microclub is opgericht om mensen een plek te bieden waar in het weekend al op tijd gedanst kan worden. De avond voor 25-plussers bij Koudijs Kafé duurt van 20 uur tot middernacht. Mensen met een kaartje moeten voor tien uur binnen zijn, waarmee er al rond een uurtje of negen wordt gedanst. In New York en Londen is microclubben inmiddels een begrip, in Nederland begint het op te komen.

,,Vorig jaar juni heb ik de eerste avond in Utrecht georganiseerd", zegt Melvin Bruhn, man achter De Microclub. ,,Ik ben zelf 34 jaar, hou erg van dansen maar merkte dat veel vrienden om me heen niet meer op stap gingen. Omdat het nachtleven vaak pas na middernacht op gang komt."

Eerder dansen

Volgens Bruhn hebben eind-twintigers en dertigers vaak geen zin meer om tot zo laat te wachten. ,,Toen besefte ik me hoe geweldig het zou zijn als er een clubavond is die vroeg begint en een beetje bijtijds eindigt, zodat je ook nog wat aan de rest van je weekend hebt’."

Quote

In het begin zijn de mensen nog wel schuchter, maar na een paar edities zie je dat er verande­ring in komt

Melvin Bruhn

In Utrecht en Den Haag lopen de avonden goed, aldus Bruhn. Inmiddels zijn er ook Microclub-avonden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Tilburg. ,,In het begin zijn de mensen nog wel schuchter, maar na een paar edities zie je dat er verandering in komt. Mensen moeten voor 22 uur binnen zijn, anders kom je niet meer binnen. En na een tijdje ontstaat dan een gezamenlijk gevoel: dat je best om negen uur al kunt dansen."

De eerste Microclub op de Tramkade is op 12 mei.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs