Volledig scherm
Pick-up point van BaggyBoys in de Verwersstraat. © Emma Peters/BD

BaggyBoys stopt met pick-up point en gaat door met pakketautomaten

Wo 13 jul. BaggyBoys, de service waarbij de shoppende binnenstadsbezoeker niet zelf zijn tassen hoeft te dragen, stopt met het pick-up point in de Verwersstraat. In plaats daarvan komen er pakketautomaten op onder meer de drie transferia aan de rand van de stad.

Door Bart Gotink

Ook bij een aantal andere 'partners' in de stad moeten bezoekers straks aan het einde van de dag hun gekochte spulletjes op kunnen halen, zo laat Bosschenaar en bedenker van de service Dave Beks weten. Welke dat precies zijn, is nog niet bekend. De spullen thuis of bij een aangesloten hotel laten afleveren, kan ook nog altijd. "Maar we hebben dus geen vaste, bemande locatie meer per september."

24 uur per dag
Dat scheelt geld, maar volgens Beks was het pick-up point wel succesvol. "Ja, het gaat hartstikke goed. Maar met de automaten kunnen mensen 24 uur per dag bij hun aankopen, op plekken waar het nodig is. Bijvoorbeeld bij die transferia, waar klanten zo met hun aankopen naar huis kunnen rijden."

120 winkels
Bij Baggy Boys zijn ongeveer 120 winkels in de binnenstad aangesloten. Mensen die iets kopen in één van deze winkels, kunnen hun spullen achterlaten in de winkel. Bezorgers halen de tassen met een elektrische fiets op en brengen deze naar één van de aangesloten punten. Voor drie euro per dag kunnen gebruikers de tassen daar ophalen. Voor vijf euro bezorgen ze in heel Nederland. Wanneer de klant in een winkel meer dan 150 euro uitgeeft, is de bezorging gratis.

Venlo
In september moet de service ook live gaan in Amsterdam. Vanuit onder meer Venlo en Eindhoven zou ook interesse zijn, volgens Becks. Verder wordt gewerkt aan verbeteringen in de app van het bedrijf.