Volledig scherm
Snellestraat zonder bankjes © Bart Gotink/BD

Bankjes Snellestraat mogen weer terug, gemeente gaat in gesprek met ondernemers

Wo 17 mei. Nog geen dag later lijkt het probleem weer opgelost. De bankjes en plantenbakken in de Snellestraat mogen voorlopig terugkeren, zo zegt een woordvoerder van de gemeente woensdagmiddag.

Door Bart Gotink

De gemeente gaat daarbij 'opnieuw in gesprek met de ondernemers', zo geeft een woordvoerder aan. ,,Tot die tijd mogen de huidige uitstallingen, het zitmeubilair, blijven staan." 

De gemeente besloot vorige week dat alle uitstallingen in de straat binnen een week naar binnen moesten. Dat leidde tot kritiek van de ondernemers in de Snellestraat, die de bankjes en plantenbakken juist zien als een gezellige toevoeging in het smalle straatje. Er zouden nooit klachten zijn geweest en ook nooit ongelukken zijn gebeurd door de uitstallingen, zo zeggen zij. In de straat zitten vrijwel alleen kleine, zelfstandige zaken. Het 'verbod' leidde eveneens tot politieke vragen

Maatwerk

,,Zowel ondernemers als de gemeente vinden de (verkeers)veiligheid en aantrekkelijkheid in de straat belangrijk", geeft de woordvoerder van de gemeente nu dan ook aan. ,,Als gemeente hadden we meer oog moeten hebben voor de specifieke inrichting en het gebruik van deze straat en voor eventuele maatwerkoplossingen."

De ondernemers leken het slachtoffer te worden van nieuwe regels, die juist tot een versoepeling moesten leiden. Bankjes en plantenbakken werden voorheen enkel gedoogd, maar sinds een aantal maanden is in officiële beleidsregels vastgelegd dat deze attributen voor de deur mogen staan. Maar dan moet er wel twee meter stoep overblijven, zo staat in die regels te lezen. En de stoep in de Snellestraat, voor zover die er überhaupt is, is in zijn totaliteit nergens twee meter.

Volledig scherm
Geen bankjes of plantenbakken meer in de Snellestraat © Bart Gotink/BD