Volledig scherm
Impressie nieuwbouw bioscoop Kinepolis in het Paleiskwartier in Den Bosch © Kinepolis

Bioscoop Paleiskwartier opent 25 juni de deuren met de première van Redbad, filmsterren naar Den Bosch

Di 10 apr. Kinepolis in het Paleiskwartier gaat op 25 juni open. Daar zal dan ook direct de feestelijke première van de groots opgezette Nederlandse film Redbad zijn. Een deel van de sterrencast komt daarom naar Den Bosch. 

Volledig scherm
Impressie van de film Redbad © Redbad

Door Bart Gotink

Op de Bossche rode loper zullen zo 25 juni onder meer de acteurs Egbert-Jan Weber, Lisa Smit, Gijs Naber, Birgit Schuurman, Huub Stapel, Derek de Lint en Renée Soutendijk paraderen. Ook Gouden Kalf- en Marvelregisseur Roel Reiné, onder meer bekend van de avonturenfilm Michiel de Ruyter uit 2015, zal aanwezig zijn. Bioscoopketen Kinepolis en distributeur Splendid Film hebben dit dinsdagmorgen bekend gemaakt. 

Achttiende bioscoop

Momenteel wordt hard gewerkt aan de bouw van de splinternieuwe bioscoop in het Paleiskwartier, dat zeven zalen krijgt met duizend zitplaatsen. De zalen worden uitgerust met Dolby Atmos geluid, stelt Kinepolis. In de grootste zaal komen in totaal 68 speakers, vertelde CEO Eddy Duquenne van de keten eerder.  Allen kunnen afzonderlijke aangestuurd worden voor een 'levendiger geluid', vertelde hij bij de start van de bouw. Den Bosch is de achttiende bioscoop van het Belgische Kinepolis in Nederland. 

De film Redbad wordt met een budget van 7 miljoen de duurste Nederlandse film van dit jaar. De film speelt zich af in de Middeleeuwen en gaat over de strijd van de vrije Friezen tegen Franken, met daarin de koning Redbad centraal. Na een geschil met zijn oom komt hij bij de Vikingen terecht. Eenmaal terug in Dorestad wil Redbad alles in het werk om zijn zus te redden van een gewelddadige bekering door de Franken. Volgens de distributeur kunnen liefhebbers van televisieseries als Game of Thrones, Outlander en Vikings kunnen hun hart ophalen met de film, die een paar dagen later landelijke in de bioscoop draait. Eerder werden voor de film al opnames gemaakt in Eindhoven

Tekst gaat verder onder video.

Eerder deze maand ging na een verbouwing ook de VUE Bioscoop aan de Jan Heijnstraat weer open. Die bios ging van vijf naar acht zalen, maar kreeg een stuk minder stoelen. Wel kunnen deze stoelen naar achter kantelen, als de filmliefhebber dat wilt. 

Volledig scherm
Filmopnames voor Redbad in Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement