Volledig scherm
Het hotel, vooraan, zoals het plan voorheen was, en het kantoordeel achter de bioscoop, gezien vanaf de Magistratenlaan, op de Maquette van het Paleiskwartier © Bart Gotink

Bouw van nieuw hotel Paleiskwartier kan van start, met nieuw plan en nieuwe initiatiefnemers

Do 1 feb. De bouw van een nieuw hotel in het Paleiskwartier kan van start. Met een nieuwe, vooralsnog onbekende, initiatiefnemer is woensdagavond al een handtekening voor de grondoverdracht gezet. 

Door Bart Gotink

Dat werd bevestigd door meerdere bronnen tijdens de viering van de start van de bouw van appartementencomplex Belvédère. Wie er achter het nieuwe plan voor een groot hotel zit en in hoeverre deze afwijkt van de vorige plannen, is niet bekend. Ergens komende weken zullen de Paleiskwartier BV en de nieuwe hotelbouwers/exploitanten de plannen en tekeningen presenteren. Het hotel komt te staan op de hoek van de Paleisbrug en de Magistratenlaan, aan de andere zijde van de brug waar nu de bioscoop Kinepolis en kantoorruimte in aanbouw is. De bouw van het hotel moet eind dit jaar starten, zo is de verwachting.

Van der Valk

Vast staat dat het niet langer om de Steigenberger Group gaat. Deze partij had ooit een plan klaarliggen voor de exploitatie van een InterCity Hotel met 165 kamers. Voor de koop van het gebouw was echter wel een investeerder nodig, waarna Steigenberger het pand voor meerdere jaren wilde gaan huren. De investeerder werd nooit gevonden.

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
Een impressiebeeld van het InterCity Hotel in het Bossche Paleiskwartier. Onduidelijk is in hoeverre de plannen afwijken. © PBV Architecten

Ook Van der Valk, dat eerder in het Brabants Dagblad aangaf een plan te hebben met ongeveer honderdtachtig kamers, een restaurant voor vierhonderd personen en vijfhonderd parkeerplaatsen, is niet meer in beeld voor het Paleiskwartier, zo bevestigt Henk-Jan Visscher van Rokade Planontwikkeling BV, dat namens Van der Valk Exclusief optreedt. ,,Wij willen alleen maar locaties waar we in zijn geheel eigenaar zijn van het gebouw en de grond, want wij huren niet. Dat was op de locatie niet mogelijk. Dat geldt overigens ook voor het Paleis van Justitie. We zijn momenteel nog wel in overleg met een andere partij voor de aankoop van een pand in het centrumgebied. Maar dat is nog zeer prematuur." Meer wil Visscher daar momenteel niet over kwijt.

Belvédère 

Volledig scherm
Bouw van flatgebouw Belvédère in het Paleiskwartier aan de Bordeslaan. © copyright Marc Bolsius

Met de start van de bouw van appartementencomplex Belvédère begint de bouw van het Paleiskwartier aan zijn laatste fase. In het complex, bestaande uit drie 'vingers' komen in totaal 149 appartementen en een stadswoning. 59 particulieren hebben al een appartement gekocht, 91 woningen zijn gekocht door Altera Vastgoed, die deze vanaf 2019 zal verhuren. Op de begane grond komen twee commerciële ruimten voor dienstverlening of kantoor. ,,Het gebouw is zo ontworpen dat elke woning uitzicht heeft op de Gement",  zo vertelt architect Patrick Fransen van Noahh-architecten. ,,Het is expres geen woonblok geworden, maar een gebouw met brede, ondiepe woningen en grote dakterrassen. Zo is overal een mooi uitzicht ontstaan." Fransen tekende ook het Ricoh-kantoor.  De oplevering van Belvédère is naar verwachting in de tweede helft van 2019.

Met de komst van een hotel zijn de vlakken beschikbaar voor nieuwbouw in het Paleiskwartier vrijwel allemaal vergeven. Komend jaar wordt vermoedelijk ook gestart met de bouw van het gedraaide appartementencomplex Upstairs. Later volgt de bouw van een tweede 'Ricoh'-kantoor en een tweede deel van Belvédère. Alleen voor de locatie die ooit in beeld was voor een theater is nog geen concreet plan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs