Architect Anna van der Wedden tekende voor het brugwachtershuisje van de Orthenbrug een Coffee to Go.
Volledig scherm
Architect Anna van der Wedden tekende voor het brugwachtershuisje van de Orthenbrug een Coffee to Go. © Annarchi

Coffee to go in een 'ieniemienie' brugwachtershuisje

Wo 5 apr. De plannen voor het Zuid-Willemspark moeten nog vorm krijgen, maar één in het oog springend plan ligt in elk geval klaar. Architect Anna van der Wedden ziet dagelijks als ze de deur uit stapt het kleine brugwachtershuisje van de Orthenbrug. ,,Daar kan ik wel iets leuks mee", dacht ze. 

 1. Van Berckelstraat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’
  PREMIUM

  Van Berckel­straat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’

  DEN BOSCH - ,,Het is even wennen’’, zegt verkeersregelaar Johan tegen een automobilist die vanaf de Bossche Jan de la Barlaan naar de Van Berckelstraat wil rijden. De verkeersregelaars houden auto’s tegen waarvan de bestuurders ondanks de borden denken dat ze door de Van Berckelstraat mogen rijden. Maar dat is verboden. ,,Hier heb ik al meer dan twintig jaar op gewacht’’, zegt een straatbewoonster.
 2. Politie geeft toe niet te handhaven in Van Berckelstraat. Zij laat het over aan gemeente die verkeersregelaars laat komen

  Politie geeft toe niet te handhaven in Van Berckel­straat. Zij laat het over aan gemeente die verkeersre­ge­laars laat komen

  DEN BOSCH - Een agent en twee handhavers van de gemeente die niets doen als ze zien dat automobilisten ondanks verbodsborden door de Bossche Van Berckelstraat rijden. Het is te zien in een filmpje waarover het Brabants Dagblad gisteren schreef. En dat is geen vertekend beeld. ,,Wij handhaven hier niet’’, aldus een woordvoerder van de politie over deze straat waar honderden automobilisten lak hebben aan de borden.

Blogs