Volledig scherm
De onderwijscampus zoals D66 deze voor ogen heeft als de Onderwijsboulevard in Den Bosch voor auto's wordt afgesloten. © D66 Den Bosch

De bus stopt volgend jaar niet meer op de Onderwijsboulevard nu dat een groene campus moet worden

Ma 10 sep. De Onderwijsboulevard wordt komende jaren ingericht als groene onderwijscampus. Gevolg is dat de bussen straks niet meer over de Onderwijsboulevard rijden. Dat meldt B en W in een voorstel aan de raad.

Volledig scherm
Onderwijsboulevard © copyright Marc Bolsius

De bussen van Arriva rijden straks niet meer voor het Koning Willem I College, de HAS en Avans langs, maar stoppen op de 'koppen' van de Onderwijsboulevard aan de Vlijmenseweg en aan de Simon Stevinweg. Aan de Vlijmenseweg is daarvoor al een bushalte gebouwd. Studenten moeten daarvoor wel iets verder lopen. Overigens komt het overgrote deel van de studenten al via het (bus)station naar één van de scholen. In de dienstregeling van 2019, die op 9 december 2018 wordt ingevoerd, gaan de bussen enkel nog via de Vlijmenseweg, Koningsweg en Julianaplein. 

De groene onderwijscampus, een idee van D66, gaat uit van veel minder of geen auto's en bussen in het gebied, waar maar 30 kilometer per uur gereden mag worden. In plaats van asfalt moet er meer ruimte komen voor brede looproutes en bankjes. Een uitwerking is er nog niet, maar een onderzoek naar het plan is wel opgenomen in het bestuursakkoord. In het gebied verblijven dagelijks meer dan 10.000 studenten, wat leidt tot een groot aantal fietsers, voetgangers en automobilisten.  Onveilig is de weg overigens niet, stelde B en W eerder wel vast op basis van de ongevallencijfers. 

Blogs