Volledig scherm
Adri van Hezik © Roy Lazet

De stad van... Adri van Hezik

Za 27 aug. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Adri van Hezik (59).

Door Emma Peters

Adri van Hezik (59) werkt, met een tussenpauze, vanaf zijn zeventiende bij Weener XL. Hij deed er van alles, van het Brabants Dagblad rondbrengen tot het slopen van oude woningen. Inmiddels maakt de Bosschenaar alweer elf jaar deel uit van de Binnenstad Brigade. De belangrijkste taak is het schoonhouden van het centrum. „Wandelen is een van mijn grootste hobby’s. Door de hele dag door de stad te wandelen en tussendoor schoon te maken, heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.” In de zomer heeft de brigade het extra druk. „Bijvoorbeeld met de kermis. Dan is er wat meer rotzooi. Maar dat vind ik niet erg, dan kan ik lekker aan de slag.”

Mooiste plek
„De Sint-Janssingel. Wat ze van het bolwerk Sint-Jan hebben gemaakt is prachtig. Een restaurant aan het water plus daarboven een plek waar buurtbewoners in de zon kunnen zitten.”

Eeuwig zonde
„Dat het oude puthuis is weggehaald. Ik vond dat huisje toch het mooist én gezelligst.”

Bossche dag
„Festivals op de Parade zijn erg leuk, maar het meest geweldige festival vind ik de Opera op de Parade. Ik geniet van de muziek. Ook vind ik het fijn om Bosschenaren te zien genieten. Ik ga altijd alleen, maar vaak kom ik wel bekenden tegen. Achteraf doen we een borreltje en praten we na.”

Op de schop
„De inrichting van de Markt. De stenen hebben een koude uitstraling. Hoe het vroeger was, dat had een veel warmere uitstraling.”

Tot rust komen
„Ik kom erg graag bij snackbar De Boemerang in de Marktstraat. Na werktijd ga ik daar lekker een biertje drinken. Ik kom er al 42 jaar, omdat ik me daar thuis voel. Het personeel en de eigenaren zijn altijd hartstikke aardig.”

Den Bosch in één zin
„Gezellige stad om in uit te gaan, omdat er altijd een fijne sfeer hangt.”