Volledig scherm
Erik de Rooij © Marc Bolsius

De stad van... Erik de Rooij

Vr 28 okt. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Erik de Rooij (60).

Door Emma Peters

Erik de Rooij (60) zat namens GroenLinks in de Bossche gemeenteraad, zat in besturen voor de Zelfkrant en Vluchtelingenwerk. „Ik heb de stad van veel verschillende kanten gezien.” Nu is hij sinds september directeur van Welzijn Divers. „Divers werkt aan talentontwikkeling en steunt mensen met minder kansen.”

Op de schop
„Dat we in Den Bosch de neiging hebben om nieuwe gebouwen in ‘oude stijl’ terug te bouwen. Ik vind dat er op de plek van het ingestorte Pearle-pand een modern pand mag komen.”

Tot rust komen
„Bij de Verkadefabriek tijdens een mooie voorstelling. De kwaliteit van de voorstellingen en de gezelligheid vind ik een fijne combinatie.”

Mooiste plek
„Het Armada appartementencomplex in het Paleiskwartier. Deze moderne gebouwen aan het water zijn prachtig.”

Eeuwig zonde
„Lang geleden kregen we de kans om een universiteit te laten bouwen. Dat is toen niet gebeurd. Zonde! Den Bosch had een studentenstad kunnen zijn. Jongeren hebben een ander gedachtegoed en zij maken de stad levendiger.”

Thuisblijven voor
„Theaterfestival Boulevard. Bij het plannen van onze zomervakantie houden we altijd rekening met dat festival. Ik vind het geweldig dat delen van de stad gebruikt worden als decor voor een voorstelling.”

Mooiste herinnering
„Met mijn vrouw en kinderen maakte ik een paar jaar geleden een luchtballonvaart om te vieren dat ik 25 jaar in de welzijnssector werkte.
We hadden een prachtig uitzicht over de binnenstad. Daar denk ik nog vaak aan terug.”

Den Bosch in één zin
„Met elkaar Bosschenaar, ‘s-Hertogenbosch heet welkom, wees welkom.”