Volledig scherm
Esther van Bilsen © copyright Marc Bolsius

De stad van... Esther van Bilsen: 'Echt kippenvelmoment toen Parade volliep voor Opera'

Ma 25 jun.  Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze week Esther van Bilsen. Zij is betrokken bij Opera op de Parade.

Door Emma Peters 

,,Opera op de Parade is een gratis opera op de Parade", zo vertelt Esther van Bilsen. ,,Iedereen neemt een stoeltje en een hapje mee. Zo willen we opera voor iedereen toegankelijk maken. De opera begint op 27 juni om acht uur en duurt tot ongeveer elf uur."

Dit jaar komt er ook een tweede evenement bij. ,,De Opera Sing Along op vrijdag 29 juni, waarbij iedereen kan meezingen op nummers als Funiculì Funiculà. Dit wordt live wordt uitgezonden op Omroep Brabant en Omroep MAX zendt het op 8 juli om 19.30 uur op NPO2."

Van Bilsen is bij het Theater aan de Parade verantwoordelijk voor alle evenementen bij het theater. ,,Ik houd me dus niet bezig met de voorstellingen, maar wel met onder andere carnaval, Theaterfestival Boulevard en de Vestingloop."

Mooiste herinnering.

"Twaalf jaar geleden, bij de eerste editie, was het voor ons spannend of dit evenement zou aanslaan bij de Bosschenaren. Ik kan me nog goed herinneren dat er vroeg in de middag de eerste bezoekers met klapstoelen en koelbox op de Parade aankwamen en het plein langzamerhand helemaal volliep. Dat was echt een kippenvelmoment."

Wat ik mis

"De Bossche horeca is gezellig, maar traditioneel. Ik ben er dol op om, ook vanuit mijn werk, geïnspireerd te raken door andere ondernemers. Ik word enthousiast van vernieuwende horecaconcepten. Denk hierbij aan een foodhal, waar iedereen ergens anders eten haalt en het samen aan een van de tafels op eet."

Mooi Bosch

"Mijn favoriete woord komt uit het Oeteldonks en is Burgervaojer. Het heeft letterlijk iets vaderlijks. Als de Peer de rol van Burgervaojer aanneemt, geeft dat gelijk een warm gevoel. Dan weet je dat het allemaal wel goed komt."

Als ik voor één dag burgemeester was...

"Dan zou ik de Burgervaojer willen zijn, en zorgen dat het allemaal wel goed komt met de nieuwbouw van Theater aan de Parade. Het is eeuwig zonde dat de soap rondom het theater al zo lang duurt. Ik hoop samen met mijn collega's dat er op korte termijn een aantal belangrijke knopen doorgehakt worden."

Blogs