Volledig scherm
Hans Kieft © Marc Bolsius

De stad van... Hans Kieft

Vr 18 nov. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... De stad van... Hans Kieft (61).

Door Emma Peters

Hans Kieft is voorzitter van Wijkraad West, adviseert de gemeente op het gebied van Wmo en jeugdhulp, is de penningmeester van de Bossche Hoeve en zit in de Huurcommissie. Zijn vrijwilligersbaantjes kosten hem 25 uur per week.

Hoe hij dat naast zijn baan bij Rijkswaterstaat doet? „Gewoon goed plannen!. „Als er iets geregeld moet worden, kloppen ze altijd bij mij aan. Sommigen noemen mij de burgemeester van West.” Kieft: „Ik heb een hekel aan Bosschenaren die alleen maar zeuren en niet in actie komen. Mijn motto is dan ook: als je mauwt, moet je ook iets doen.”

Mooiste herinnering
„Mijn eerste kennismaking met Den Bosch twintig jaar geleden. Ik woonde in Voorburg, mijn vrouw in Den Bosch. Ik was er nog nooit geweest. Ze leidde mij rond. De meeste indruk maakte de straat Uilenburg. We sloegen een klein straatje in en waren opeens in een oase van rust.”

Op de schop
„De plannen voor het Theater aan de Parade. Van mij mag het theater in het Paleiskwartier gebouwd worden. Ik vind de Parade meer een plek voor horeca en activiteiten.”

Mooiste plek
„Wijkboerderij De Bossche Hoeve in Kruiskamp. Sinds anderhalf jaar wordt de boerderij gerund door bewoners. Ik vind het een fijne plek om met andere bewoners te praten en naar de dieren te kijken. Puur natuur in de wijk.”

Thuisblijven voor
„Theaterfestival Boulevard. Dat vind ik een heerlijke periode. Ik ga naar verschillende voorstellingen, maar ik vind het ook heerlijk om met een drankje mensen te kijken en foto’s te maken. Vaak nodigen we ook vrienden uit het westen uit. De laatste keer zei een vriendin van me: ‘Jullie praten ook echt met iedereen hè! Dat doen we in het westen niet.’ Inderdaad ja, dat doen we in Den Bosch wel.”

Den Bosch in één zin
„Goede combinatie van historie en moderne gebouwen.”