Volledig scherm
Hubert Wezenberg © Olaf Smit

De stad van... Hubert Wezenberg

Do 13 okt. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Hubert Wezenberg (56).

Door Emma Peters

Een scannertje op de fiets dat trilt, geluid maakt of licht geeft als je al fietsend gevaar nadert. Dat bedachten Hubert Wezenberg (56) en zijn team van Quinso voor zorgverzekeraar Interpolis. „Dinsdag gaat de testfase van start: 100 brugklassers van het Pierson College en het Rodenbosch College gaan de scanner uitproberen.” Wezenberg is mede-eigenaar van Quinso, dat er onder andere voor zorgt dat de SAP-software bij ondernemingen goed werkt. „Ik ben import, ik kom uit Zwolle en woon nu veertien jaar hier. Maar ik voel me zeker Bosch. Ik ga hier nooit meer weg.”

Wat Den Bosch anders maakt
„Hier is iedereen meer uitbundig, we kleden ons graag goed en maken gemakkelijk praatjes met elkaar. In Zwolle is dat niet zo. Bosschenaren leven graag buiten. In de zomer is het één groot feest van terrasjes in de stad.”

Op de schop
„De jaren 70 woningen in de stad. Die passen niet bij het historische uiterlijk van Den Bosch. Zo worden er nu appartementen gebouwd op de plek van het oude kantoor van het Brabants Dagblad. Dat mag van mij op meer plekken gebeuren.”

Tot rust komen
„In het weekeinde lunchen mijn vrouw en ik graag bij Zoetelief. Daar op het terras zitten is voor mij de ultieme ontspanning.”

Mooiste plek
„Ik zou graag in een van de huizen tussen Den Bosch en Vught wonen, heerlijk aan Het Bossche Broek met een prachtig uitzicht over ons stadse natuurgebied.”

Thuisblijven voor
„Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. Dat is het leukste evenement van het jaar. Ik ga niet naar de zakelijke borrel op donderdag, daar vind ik niks aan. Ik wil proeven, genieten en borrelen met mijn vrienden op de vrijdag.”

Den Bosch in één zin
„Een stad waar ik me thuisvoel, het Bourgondische komt hier 100 procent tot z’n recht.”