Volledig scherm
Huub Geurtsen © Roy Lazet

De stad van... Huub Geurtsen

Do 6 okt. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Huub Geurtsen (64).

Door Emma Peters

Huub Geurtsen was verslaafd aan alcohol. Toen hij in 2010 uit de afkickkliniek in Amsterdam kwam, merkte hij dat er weinig nazorg was voor verslaafden. „Ik wilde in Den Bosch iets opstarten voor ex-verslaafden. Na veel overleggen met de gemeente begon ik in 2013 het Ismes Huis aan de Brede Haven. Mensen met allerlei soorten ex-verslavingen kunnen bij ons terecht. Ook hebben we praatgroepen voor partners en kinderen. Zij moeten toch ook gehoord worden?” Geurtsen woonde op verschillende plaatsen in Nederland. Maar in Den Bosch voelt hij zich thuis. „Ik ga hier nooit meer weg.”

Mooiste plek
„De Sint-Jan. Daar heb ik gewoon iets mee. Ik ga altijd even bij de Mariakapel naar binnen. Ik hou van architectuur. Deze kerk is echt een meesterwerk.”

Bossche dag
„Ik kijk graag naar Bosch Parade. Deze week las ik dat dit volgend jaar misschien niet door kan gaan. Zonde! Zo’n mooie tocht, waar bijvoorbeeld vluchtelingen en verslaafden bij betrokken werden.”

Op de schop
„Het nieuwe plan voor het Theater aan de Parade. Dit geld mag van mij wel ergens anders heen. Bovendien kan vernieuwing ook op een heel andere manier.”

Mooiste herinnering
„Mijn dochter belde dat mijn kleindochter was geboren. Ze zei: ‘Ze heeft downsyndroom.’ Dan schrik je. Maar Benthe is echt mijn meisje geworden. Ze kwam vorige week veel in het nieuws omdat haar duofiets was gestolen. De dag van haar geboorte kwam ik mijn ex tegen in het ziekenhuis. We hadden geen goede relatie. Op dat moment sloeg dat om. We omhelsden elkaar en zeiden: ‘Wij gaan ook voor dit kindje zorgen.’”

Bossche zin
„Wa zèdde nou?”

Den Bosch in één zin
„Een stad waar je makkelijk contact maakt.”