Volledig scherm
Ivo Dierx © Roy Lazet

De stad van... Ivo Dierx

Za 20 aug. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Ivo Dierx (26).

Door Emma Peters

Ivo Dierx (26) werkte als 17-jarige jongen achter de bar bij feestjes in Den Bosch. De geboren en getogen Bosschenaar miste een feestje met elektronische muziek in zijn stad en organiseerde er zelf een in de Talent Factory. Nu organiseert hij met Glow Music feestavonden als Spatial en GIF. Op 10 september is het derde elektronische buitenfestival dat Dierx houdt: Spatial Outdoor. Dierx richtte ook Generatie Zuid op. Deze stichting organiseert activiteiten voor jonge, Brabantse, talentvolle creatievelingen in de elektronische muziek. Om ze zo de kans te geven te groeien en zich te ontwikkelen.

Mooiste herinnering
„Het eerste GIF-festival dat ik organiseerde. Dit festival is een combinatie van kunst en elektronische muziek op een industriële locatie. We regelden alles zelf. Van artiesten en kunstenaars tot Dixie-toiletten. Om twaalf uur ’s nachts was het helemaal uitverkocht. Die avond zal me altijd bij- blijven.”

Wat ik mis
„Een goede voedingsbodem voor jongeren om zelf evenementen te organiseren die ze missen in de stad. Zo kan ook de nieuwe generatie experimenteren en hun eigen cultuur zichtbaar maken voor anderen.”

Bossche zin
„Wa denkte zelf?”

Tot rust komen
„Een wandeling bij de Moerputten of lekker uit m’n dak gaan op een leip technofeest in een oude legerkazerne. Dat is ook ontspanning voor mij.”

Bossche dag
„De dag dat Spatial Outdoor is. Alles kan goed geregeld zijn, maar mooi weer is ook erg belangrijk. Dat is altijd spannend. Als die ene dag in het jaar is aangebroken, geeft dat een bijzonder gevoel.”

Wat Den Bosch anders maakt
„Bosschenaren gaan fijn met elkaar om en helpen graag.”

Den Bosch in één zin
„Een gemoedelijke stad waar nog veel te winnen valt.”