Volledig scherm
Jaap Klink © Marc Bolsius

De stad van... Jaap Klink

Za 23 jul. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Jaap Klink.

Door Emma Peters

De Bossche Jaap Klink (36) richtte samen met Rob van Doleweerd in 2015 Broed op. „Met deze netwerkorganisatie helpen we sociale ondernemers en maatschappelijke organisaties hun ideeën op een slimme manier te ontwikkelen. Ook houden we inspiratiedagen en workshops voor scholen en bedrijven.” Hij ondersteunt nu de Zorgoppas, een onderneming die oppassers regelt voor ouders met een gehandicapt kind. „We hebben inmiddels al zeven gezinnen geholpen aan een geschikte oppas."

Mooiste herinnering
„De eerste rubberbotenparty in 2014. In de stralende zon dobberde ik in het water. Ik dacht: dit heeft iets symbolisch. Iets nieuws en experimenteels in Den Bosch is ongewoon, omdat de meeste activiteiten vrij traditioneel zijn.”

Eeuwig zonde
„Dat Den Bosch geen aantrekkelijke stad voor jongeren is. Doordat onze stad niet ingericht is op creatief talent, verdwijnt veel jong talent uit de stad. Ik heb wel eens iemand Den Bosch ‘de stad van je oma’ horen noemen.”

Op de schop
„De machtsstrijd tussen oud en nieuw. Het ‘wij en zij-gevoel’ dat in Den Bosch kan heersen. De oude generatie geeft te weinig ruimte aan de nieuwe lichting terwijl de jonge generatie niet in de gaten heeft hoeveel ze van de oudere kan leren.”

Tot rust komen
„Als ik ’s nachts door de binnenstad wandel. Alle kroegen zijn dicht. Het is stil en rustig en hier en daar loopt een verdwaalde feestganger. De binnenstad is het
mooist als ze verlaten is na een drukke nacht.”

Wat anders mag
„Bosschenaren mogen minder bang zijn om te experimenteren. We zouden wat meer open mogen staan voor nieuwe dingen en accepteren dat niet alles lukt. Daar leren we alleen maar van en het is de slimste manier om te vernieuwen.”

Den Bosch in één zin
„Een gezellig groot dorp met meer potentie dan urgentie.”