Volledig scherm
Jan-Geert van Rosmalen © copyright Marc Bolsius

De stad van... Jan-Geert van Rosmalen

Vr 13 okt. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze week: Jan-Geert van Rosmalen, eigenaar van restaurant Nom Nom en Fifty/Fifty.

Door Emma Peters

Drie jaar geleden opende Jan-Geert van Rosmalen (36) restaurant Nom Nom. ,,Ik miste in Den Bosch een plek waar je gezond en bewust kon eten. Zelf was ik al jaren bezig met koken en werkte ik ook als chef. Ik begon zelf het restaurant wat de stad niet had, samen met mijn compagnon Debbie de Noorlander. Ik focus me op het eten en het hele concept van de zaak, zij is er voor het contact met de gasten."

Daar bleef het niet bij. Een half jaar geleden openden ze samen afhaalrestaurant Fifty/Fifty. ,,Dit zit naast ons, aan de kant van de Snellstraat. Toen het te huur stond moest ik mijn kans grijpen. Fifty/Fifty is er voor gezonde afhaalmaaltijden. We hebben salades, wraps en sapjes." Bij zijn zaken komen veel vegetariërs en mensen die van een gezonde, bewuste maaltijd houden. ,,Maar je mag ook gewoon een wijntje komen drinken hoor!", lacht hij.

Mooi Bosch

,,Spèknèk. Iemand die opschept. Ik vind het een leuk woord omdat het zo lekker in de mond ligt."

Trots

,,Op mijn vader Harry van Rosmalen, die helaas vier jaar geleden is overleden. Hij was een hele tijd minister van protocol bij de Oeteldonksche Club. Hij heeft het Oeteldonkse protocol naar mijn idee weer uit het slop gehaald. 't Gevollug van de Prins was vroeger een zat zooitje. Nu komt deze groep weer uit Delft, zoals het vroeger ook was. Mijn vader maakte het protocol serieuzer en zorgde voor nette kostuums binnen de Oeteldonksche Club. Ik ben trots om zijn werk terug te zien in de Oeteldonksche Club."

Tot rust komen

,,Wandelen in het Bossche Broek. Dat doe ik maar een paar keer per jaar. Maar als ik het doe, heb ik het wel echt even nodig. Dan moet ik even mijn gedachten verzetten. Even tijd voor mezelf."

Als ik voor één dag burgemeester was...

,,Zou ik een groot eetfestijn houden met allerlei eettentjes op de Markt en in de zijstraten. Alle ondernemers mogen meedoen en de hapjes zijn voor alle Bosschenaren gratis. De gemeente subsidieert namelijk het festijn."

Den Bosch in één zin

,,Bourgondisch pur sang."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement