Volledig scherm
Jos Sleegers. © roy lazet

De stad van... Jos Sleegers: 'Zonde dat jongeren naar andere steden vertrekken'

Ma 12 ma. Aan de hand van vragen schetst een inwoner van Den Bosch een beeld van zijn of haar stad. Deze week Deze week vertelt Jos Sleegers (35) over zijn Den Bosch. Hij is de coördinator van het World Skate Center in Den Bosch.

Door Emma Peters

Als twintiger raakte Jos Sleegers (35) betrokken bij de bouw van de eerste skatehal in Den Bosch. ,,Een paar vrienden van mij waren de initiatiefnemers. Ik had een busje. Met hen reed ik rond op zoek naar hout dat we konden gebruiken om een skatehal te bouwen. Later bouwde ik mee en werkte ik als barmedewerker." Maar toen Sleegers wat ouder werd, raakte hij steeds meer betrokken bij het World Skate Center. ,,Ik ben zelf ook een skateboarder en vond het erg belangrijk dat er een plek kwam voor deze sport. Nu maak ik me hard voor de hele skate scene." Sinds twee jaar is Sleegers coördinator van de skatehal aan de Bossche Buitendijk. ,,Ik zie het World Skate Center als een warme plek, waar mensen elkaar ontmoeten en inspireren. Iedereen vindt er zijn plek."

Mooiste herinnering

,,De Europese Halfpipe wedstrijd in 2016. We organiseerden toen voor het eerst een internationale wedstrijd. Toen het evenement eenmaal begonnen was en ik niks meer hoefde te doen kon ik echt genieten. Er waren skateboarders van tien verschillende nationaliteiten. Het voelde een overwinning om naar hen te kijken."

Stom

,,Dat jongeren rond hun twintigste naar andere steden vertrekken en als ze 30 zijn weer terug komen. Zonde! Den Bosch zou vet kunnen zijn voor jongeren, maar er is te weinig focus op initiatieven die zich op deze jongeren richten. Zie bijvoorbeeld de jongeren van het Koninkrijk van Muziek. Zij houden verschillende feesten in Den Bosch, waaronder het succesvolle Smèrrig. Initiatieven als deze mogen van mij wel meer een steuntje in de rug krijgen van de gemeente. Want met meer toffe events voor jongeren en ze blijven hier."

Mooi Bosch

,,Een van mijn favoriete woorden is bekant, omdat niemand boven de rivieren snapt wat je daarmee bedoelt."

Wat ik mis

,,Hostels. Dat zou de stad aantrekkelijker maken voor jonge mensen die een vette stad willen bezoeken. We hebben tijdens grote wedstrijden vaak bezoekers van buiten de stad, een hostel zou het aantrekkelijk maken om hier een weekendje te verblijven."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement