Volledig scherm
Najla Eriouch © copyright Marc Bolsius

De stad van... Najla Edriouch

Vr 11 aug. Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van Den Bosch een beeld van zijn of haar stad. Deze week Najla Edriouch. Zij is een psycholoog met een eigen YouTube-kanaal.

Door Emma Peters

In december begon Najla Edriouch (28) met video's maken over psychologie. Nu heeft ze al meer dan tweeduizend volgers op YouTube. Daarnaast werkt Edriouch als fulltime psycholoog.

Voor de camera legt Edriouch uit hoe je zorgt dat iemand verliefd op je wordt, maar snijdt ze ook onderwerpen aan als angst en depressie. ,,Van te voren doe ik altijd een literatuuronderzoek. Ik vind het namelijk belangrijk dat alles wat ik zeg klopt." Voor haar studie verhuisde Edriouch naar Utrecht, maar vertrok ze al snel weer terug in haar vertrouwde Den Bosch. ,,Ik hou echt van Den Bosch. Ik miste het gemoedelijke in Utrecht. Ik heb het idee dat de mensen hier zachter zijn, makkelijker een gesprek aan gaan met elkaar. Dat vind ik fijn."

Mooiste plek

,,De Markt op zaterdagochtend. Dan zie je hoe de stad ontwaakt en bruist. De marktlieden raken aan de praat met de Bosschenaren en kletsen over wat er in de stad gebeurd. Tijdens de markt is Den Bosch echt Bosch. Elke zaterdagochtend maak ik een rondje."

Stom

,,Dat de huizen in het centrum onbetaalbaar zijn. Als starter huur ik nu een woning in de binnenstad, maar een huis kopen zit er eigenlijk alleen in voor de elite."

Mooiste herinnering

,,Ik woon bijna mijn hele leven hier, maar had nog nooit een Diezetocht gedaan of de Sint Jan beklommen met een gids. Voor een vriendin van mij gold hetzelfde en zo gingen we een dagje toeristisch door Den Bosch. We deden alle toeristische attracties, met als afsluiter een Bossche bol bij Jan de Groot. Ik raad elke Bosschenaar aan om dit een keer te doen. Zo zie je de stad eens vanuit een ander perspectief."

Trots op

,,Jeroen Bosch. Dat zo'n wereldbekende schilder uit dezelfde stad komt als waar ik nu leef, vind ik bijzonder. Ik hou heel erg van kunst en heb er vorig jaar ook alles aan gedaan om een kaartje voor de tentoonstelling te kunnen bemachtigen."