Volledig scherm
Robert Hoskam © Jan Zandee

De stad van... Robert Hoskam

Za 13 aug. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Robert Hoskam (24) van Losjes Outdoor.

Door Emma Peters

Robert Hoskam (24) zet elektronische feestavonden en festivals op touw. Zo ook Losjes, komende zondag op Stadsstrand de Witte Sieb in Den Bosch. Maar de geboren en getogen Bosschenaar is niet alleen actief in de muziekwereld. „Als jongen van 6 begon ik bij de hockeyclub in Den Bosch. Nu coach en train ik daar de 14-jarige talenten.”

Mooiste plek
„Ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekken in de binnenstad. Zo heb ik ontzettend genoten van het Westerpark als festivallocatie voor Losjes afgelopen zomer. Ook zie ik een hoop potentie in de Tramkade.”

Wat anders mag
„Ik vind dat we elkaar als inwoners meer ruimte mogen geven. We vinden vooral dat het ‘gezellig’ moet blijven. Wat mij betreft zijn we iets té bourgondisch en gunnen we elkaar te weinig. De één is geen fan van de kermis en de ander duikt onder tijdens het carnaval. Laten we elkaar de ruimte geven om de ander te laten genieten. De stad is van ons allemaal.”

Tot rust komen
„Den Bosch is geweldig in de vroege ochtend, vóór de marktdrukte, of laat op de avond, als alle drukte voorbij is. Mij kom je niet snel op een overvolle Markt tegen.”

Eeuwig zonde
„Omdat we geen universiteit hebben, missen we jongeren in de binnenstad. Als Den Bosch zich, naast zijn eigen jongeren, meer zou focussen op de jeugd in de omliggende steden, dan wordt het voor hen aantrekkelijker om de trein te pakken.”

Mooiste herinnering
„Mijn herinneringen aan de afgelopen jaren carnaval zijn bijzonder. Dan voel ik mij het meest Bosch. Het is totaal niet mijn muziekstijl, maar de saamhorigheid vind ik geweldig."

Den Bosch in één zin
„Warm, ons kent ons, intiem als een dorp met de potentie van een grote stad.”