Volledig scherm
Youssef Noudri (35) © Marc Bolsius

De stad van... Youssef Noudri

Do 3 nov. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Youssef Noudri (35).

Door Emma Peters

Met zijn broer begon Youssef Noudri in 2004 Hambaken Gym. Jongeren uit de Bossche wijk kunnen daar leren kickboksen. „Samen sporten creëert een band. Jongeren kwamen met hun problemen naar mij toe. Ik ging met hen aan de slag. Als ze terug wilden naar school of op zoek waren naar een baan hielp ik hen door bijvoorbeeld te praten met mijn contacten bij het Koning Willem I College.”

Waarom jongeren graag bij Noudri aankloppen? „Ik spreek de straattaal die de jongeren gewend zijn, maar ik kan ook goed praten met schoolleiders en chefs van leer-werkplekken.”

Mooiste herinnering
„Hambaken Gym ontstond als een burgerinitiatief. Uiteindelijk deed ik veel meer dan alleen sporten. Mijn team en ik gingen praten met de gemeente. Ik wilde van mijn hobby mijn baan maken. Zij waren enthousiast. Sinds twee jaar ben ik de verbinder in de Hambaken. Ik kijk trots terug op hoe Hambaken Gym is gegroeid.”

Wat Den Bosch anders maakt
„Bosschenaren zijn open en maken snel een praatje. Ze lachen veel en zijn vriendelijk. Den Bosch heeft een speciale sfeer.”

Op de schop
„De gemeente staat steeds meer open voor nieuwe initiatieven. Maar van mij mogen ze nog wel een stapje hoger, out of the box-denken.”

Tot rust komen
„Als ik even niet gestoord wil worden, ga ik in m’n auto rondjes rijden. Soms parkeer ik de auto aan het water bij de Oosterplas en staar ik voor me uit of kijk ik naar de vogels. Dan kan ik rustig nadenken over nieuwe plannen.”

Mooiste plek
„Het basketbalveldje in de Hambaken. Ik heb daar leren voetballen en basketballen. Daar zijn vriendschappen ontstaan, maar ook ruzies gemaakt. Op die plek ben ik opgegroeid.”

Den Bosch in één zin
„Een keigezellige stad met vrolijke, spontane mensen die van een dolletje houden.”