Volledig scherm
Restaurant Disch in de Kerkstraat © Disch

De wereldkeuken in de Kerkstraat: Restaurant Disch open

horecanieuwsMa 14 mei. Met de komst van restaurant Disch is het pand waar voorheen restaurant Da Peppone zat, weer gevuld. Shared Dining is nu het toverwoord in de flink verbouwde horecazaak.

Volledig scherm
Restaurant Disch in de Kerkstraat © Disch

Amber Hoekstra en Maarten Hoppenbrouwers runnen het nieuwe restaurant, dat vooral middelgrote gerechtjes heeft voor elf euro. Deze worden in het middel van de tafel geserveerd, zodat het mogelijk is om met iedereen aan tafel te delen. Het gaat om de wereldkeuken, en dus is er een hoop verscheidenheid in gerechten. Op de kaart staat zo onder meer geschroeide zalm, Argentijnse garnaal, Pizza Pata Negra, gelakt buikspek en een pompoenravioli. 

De naam van het restaurant komt van de laatste letters van bourgondisch, 
zo vertelde Hoppenbrouwers eerder. Voor de zaak is weer ruimte voor een terras. Disch is van dinsdag tot en met zondag open. 

Volledig scherm
Amber Hoekstra en Maarten Hoppenbrouwers van restaurant Disch in de Kerkstraat © Disch

Erik Hoedemakers, eigenaar van Da Peponne, stopte in februari. Hij vond het tijd om iets anders te gaan doen. Da Peppone zat al sinds 1975 in de Kerkstraat. 

Volledig scherm
Restaurant Disch in de Kerkstraat © Bart Gotink/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement