Volledig scherm
Nieuwe locatie van de Wereldwinkel in de Hinthamerstraat © Bart Gotink/BD

De Wereldwinkel heeft weer een plekje gevonden in binnenstad Den Bosch

Di 2 apr. De Wereldwinkel heeft na een zoektocht van bijna vijf maanden weer een nieuw pand gevonden. De winkel met eerlijke cadeaus opent eind april een vestiging in de Hinthamerstraat, in een pandje waar tot voor kort Mister Design zat.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Nieuwe locatie van de Wereldwinkel in de Hinthamerstraat © Bart Gotink/BD

Het gaat om het pand aan de kant van De Keulse Kar. ,,Het is met 80 vierkante meter iets kleiner dan ons vorige pand in de Vughterstraat", zo vertelt René Wenting, manager van het Bossche filiaal. ,,Achter in de zaak is wel weer een magazijn, van waaruit we ook onze webshop kunnen bedienen."

Begin november kondigde de Wereldwinkel aan te vertrekken uit de Vughterstraat omdat de kosten daar te hoog werden. De goededoelenwinkel zat daar al sinds 2007. Wenting gaf direct al aan graag in de stad te willen blijven. In het pand aan de Vughterstraat trok een andere keten met duurzame cadeaus genaamd Waar.

Minder thee en koffie

Volledig scherm
Wereldwinkel in de Vughterstraat in Den Bosch © Chris Korsten

,,We gaan ons in de nieuwe zaak minder richten op food, zoals koffie en thee, en meer op feestmomenten, zoals verjaardagen en babycadeaus", zo stelt Wenting over de Wereldwinkel. Verder zullen er ook meer beelden in het assortiment komen als voorheen, zo vertelt hij ook. ,,We gaan ons best doen zodat onze klanten ons zo snel mogelijk weer weten te vinden."

In tegenstelling tot Waar draait de Wereldwinkel in zijn geheel op vrijwilligers. De angst dat vrijwilligers massaal weg zouden lopen bij de Wereldwinkel omdat er tijdelijk geen pand was, is niet bewaarheid geworden, zo stelt Wenting. Komende tijd wordt met de vrijwilligers verbouwd. Op 28 april moet de nieuwe Wereldwinkel de deuren openen. 

De meubelzaak Mister Design verhuist juist vanuit de Hinthamerstraat naar het Pompen & Verlouw pand in de Vughterstraat. In de Hinthamerstraat had Mister Design twee winkels, die recht tegenover elkaar lagen in de straat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs