Volledig scherm
Opnames voor de bioscoopfilm Zwaar Verliefd in de Kolperstraat © roy lazet

Den Bosch is gewoon een goede romcom als Zwaar Verliefd waard

Do 7 dec. Zwaar Verliefd wordt in Den Bosch opgenomen en de cast is lyrisch over de stad. Zullen wel wat citymarketingeuro's tegenaan gegooid zijn, zo denkt de cynicus dan. 

Door Bart Gotink

Want het is geen kleine film die wordt opgenomen, overal in de stad. De film, met sterren als Jim Bakkum en Barbara Sloesen, moet zich kunnen meten met films als Soof en Onze Jongens. De planning is dat de echte romcom eind 2018 gaat draaien in liefst 110 zalen in Nederland, waarna deze wordt uitgezonden door RTL. En, als het een succes wordt, dan kan wel eens de hele trilogie van boeken worden verfilmd. En misschien kan er wel een serie gemaakt worden voor op Videoland. En dat voor een reeks waarin de stad wordt neergezet als 'the place to be', aldus Sloesen. Uitgaan, winkelen en  borrelen: het kan hier allemaal zo goed

Een hoop mooie reclame voor Den Bosch dus, zo lijkt het. Zal zo'n sterrencast helemaal vrijwillig afzakken naar Brabant? De gemeente heeft in elk geval geen bijdrage geleverd, zo geeft een woordvoerder direct aan. Waar het geld wel vandaan komt? Bovenstaande plannen blijken uit het plan dat de makers neer hebben gelegd bij Brabant C, een investeringsfonds voor cultuur. Alhoewel de procedure nog niet helemaal is afgerond, is het verzoek tot een speciale lening wel afgewezen. Maar niet omdat het niet bijdraagt aan de Brabantse economie en samenleving, zo staat in het rapport te lezen.

Nee, de echte reden dat in Den Bosch gefilmd wordt, lijkt erin te liggen dat Brabant Films de initiatiefnemer is. En dat is een filmproductiebedrijf in Den Bosch met als doelstelling 'het filmklimaat in Brabant stimuleren, om zo de provincie (inter)nationaal op de kaart te zetten'. Ondanks het afwijzen van de subsidieaanvraag, wordt er nu toch gewoon gefilmd in Brabant. Misschien ligt het dan toch niet aan de euro's, maar aan de schoonheid van de stad. Den Bosch is gewoon een goede romcom waard.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement