Volledig scherm
Yoga bij Oerwoud in de Vughterstraat © Oerwoud

Door de lange rijen bij Oerwoud krijgt de stad een tweede, vegan-zaak: Plant

Vr 23 nov. Na het succes van Oerwoud komt er een nieuw ‘plantaardig paradijs’ in de stad: Plant. Daar kan straks plantaardig gewinkeld en geluncht kan worden. ,,Steeds meer mensen kiezen voor een groene en gezonde levensstijl. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Volledig scherm
Logo van Plant, een nieuwe plant-based zaak in het centrum van Den Bosch © Plant

Door Bart Gotink

Initiatiefnemer van de nieuwe zaak is Larisa Versluis, zij is ook mede-oprichter van Oerwoud. Het succes van de zaak, die sinds 2,5 jaar in de Vughterstraat zit, heeft haar aangezet verder te kijken. ,,Vooral in het weekend staan er vaak rijen bij Oerwoud en moeten we helaas mensen wegsturen. Daaraan zie je duidelijk dat steeds meer mensen kiezen voor een groene en gezonde levensstijl. Daar wil graag gehoor aan geven. ”

Plant wil inspiratiebron zijn

Volledig scherm
Larisa Versluis van Oerwoud en Plant © Plant

Tijd voor een tweede zaak dus, die ergens medio 2019 open gaat. Een zaak voor mensen met een ‘plant based lifestyle’. Versluis: ,,Iedereen kan hier straks plantaardig shoppen, eten en drinken, maar ook meedoen met yoga en meditatie tussen de planten. Plant wil zo vooral een inspiratiebron zijn voor iedereen.”

Er is al een pand, maar Versluis wil nog even geheim houden waar. ,,Het is in elk geval in het centrum en wordt een stuk groter dan Oerwoud. Bij het pand zit een grote tuin. Daar wil ik graag een biologische voedselbos starten, waarvan we de producten in de winkel en keuken kunnen verwerken.” Op het veganistische menu staan onder andere croissants met botanische jams, groene baguettes, salades en taartjes als ontbijt of lunch. Ook het hele assortiment dat in de winkel verkocht wordt, is straks ‘plant based’. Versluis wil ook samenwerken met andere, groene initiatieven en scholen.

Franse boetiek

De sfeer wordt ander dan bij Oerwoud. ,,Daar is vooral een jungle-gevoel, met veel kleur. Bij Plant gaat we voor meer rust, het wordt wat klassieker. Denk meer aan een Franse boetiek.” En bang dat ze concurreert met haar eigen, andere zaak, is Versluis niet. ,,Heel veel mensen kiezen voor een groene leefstijl. In Amsterdam wordt daarom bijna wekelijks een vegan-zaak geopend. Wat dat betreft blijft het zuiden van Nederland nog een beetje achter.”

Blogs