Volledig scherm
Grote lege plekken op de markt. © copyright Marc Bolsius

Drie marktkooplieden gestopt op woensdagmarkt Den Bosch, binnenkort overleg over toekomst

Vr 31 aug. De gemeente herkent het beeld dat het rustiger wordt op de warenmarkt op woensdag.

,,In de afgelopen periode zijn er drie kooplieden gestopt en er is één ondernemer bijgekomen", zo zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Overigens waren deze week nog enkele kooplieden op vakantie", nuanceert zij het beeld ook een beetje. 

Volledig scherm
De gaten op de Bossche warenmarkt worden steeds groter © Bart Gotink/BD

Marktkooplui lieten woensdag in deze krant weten dat het 'nog nooit zo rustig was op de warenmarkt'. Tussen de marktkramen staan grote gaten, en daarom willen de ondernemers graag actie zien. De woensdagmarkt, die pas net een nieuwe opstelling kent, blijft daarmee een probleem geval. ,,Bij de nieuwe indeling is met de Markt Advies Commissie (MAC) afgesproken dat de nieuwe indeling zijn kans moest krijgen", zo zegt de woordvoerder. ,,Daarom is gekozen voor een periode van twee jaar. Tegelijkertijd is afgesproken dat we samen met de nieuwe MAC een visie op de warenmarkten ontwikkelen. De nieuwe commissie is onlangs geïnstalleerd. Volgende week vindt een eerste overleg plaats, waarin we dit ook aan de orde stellen."

Uitgangspunt kan zijn wat de studenten van Avans begin dit jaar hebben onderzocht. Zij kwamen met voorstellen variërend van meer 'event-achtige activiteiten op het middenplein' tot concrete voorstellen om gezamenlijk producten aan te bieden, zoals een Bossche box of broodjes belegd met producten van de markt. ,,Deze voorstellen staan of vallen met draagvlak onder de ondernemers", zo zegt de woordvoerder. Dat geldt ook voor het toelaten van andere kramen met andere producten de warenmarkt.