Volledig scherm
Amazing Oriental is een hele grote nieuwe Aziatische supermarkt in de Gruttostraat. © copyright Marc Bolsius

Driehonderd soorten noodles in twee keer zo groot pand: Amazing Oriental is verhuisd

Di 24 okt. Een bijna twee keer zo groot pand, dat geeft ruimte voor onder meer driehonderd soorten instant Noodles. De Aziatische Supermarkt Amazing Oriental is sinds maandag open aan de Gruttostraat.

Door Bart Gotink

Met een groter pand wil de keten met Aziatische producten vooral een groter deel van het eigen assortiment uitstallen. De supermarkt zat voorheen aan het Hinthamereinde, waar het ongeveer 500 vierkante meter huurde. Die winkel is zaterdag gesloten, want maandag ging de vestiging open aan de Gruttostraat. In het pand waar voorheen Halfords en Markramer zat, zijn alle muren verdwenen om zoveel mogelijk ruimte te creëren. 

35 procent autochtoon

Volledig scherm
Amazing Oriental is een hele grote nieuwe Aziatische supermarkt in de Gruttostraat. © copyright Marc Bolsius

,,Momenteel zorgen we ervoor dat al onze supermarkten minimaal dit formaat hebben", zo vertel Martin Chan van de keten. ,,Daarna kijken we weer naar verdere groei." De supermarkt met twintig vestigingen in Nederland bedient vooral Aziatische klanten, maar het aandeel autochtonen stijgt snel, zo vertelt eigenaar van het Bossche filiaal Delong Tan. ,,In Den Bosch is ongeveer 35 procent autochtoon, maar er zijn vestigingen in Nederland waar zelfs al zestig procent van de klanten autochtoon is." De keten verkoopt ook veel aan Aziatische horecakzaken.

In de nieuwe winkel is ook plek voor kookdemonstraties en een foodcorner aan het begin van de winkel, waar warme loempia's en samoa's gekocht kunnen worden. De keten importeert bijna alle producten zelf uit Azië, zo vertelt Chan. ,,We zijn daarmee bijvoorbeeld de grootste importeur van rijst in Nederland."

Na het vertrek van onder de BCC naar de woonboulevard aan de Balkweg ontstond er leegstand in enkele panden aan de Gruttostraat. Onder meer de Kruidvat en Action hebben inmiddels echter winkelruimte ingenomen. Er is nog zo'n 540 vierkante meter beschikbaar. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs