Volledig scherm
De vestiging van Waar in Tilburg © Google Maps

Duurzame cadeaus blijven: Waar trekt in pand van Wereldwinkel

Ma 30 okt. De Wereldwinkel vertrekt, maar daar komen wel duurzaam geproduceerde cadeaus voor terug. De keten Waar wil nog voor 1 december open in het pand van de Wereldwinkel, zo zegt een woordvoerder van de keten. 

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Wereldwinkel in de Vughterstraat in Den Bosch © Chris Korsten

Waar verkoopt enkel duurzame en fairtrade producten. Het gaat daarbij zowel om servies, mode, meubels, boeken als eten. De keten verkoopt onder meer Tony’s Chocolonely en Doppers. 15 november krijgt Waar de sleutel van het pand, waarna direct een kleine verbouwing volgt. ,,Vanwege de verkoop voor de feestdagen willen wel snel open",  zo zegt de medewerker van Waar. 

De Wereldwinkel vertrekt uit het pand in de Vughterstraat omdat het de huur niet meer kan opbrengen. Komende weken wordt nog een leegverkoop gehouden. In de tussentijd is de Wereldwinkel hard op zoek naar een ander pand in de stad. Er wordt onder meer gezocht in de Hinthamerstraat en de Orthenstraat. De Wereldwinkel zit al sinds 2007 in het pand in de Vughterstraat.

In tegenstelling tot Waar draait de Wereldwinkel helemaal op vrijwilligers. En waar de Wereldwinkel de laatste jaren vooral winkels sluit en inkrimpt, groeit Waar wel. Den Bosch wordt de 23e vestiging van Waar. Alle vestigingen zitten in de centra van grote steden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs