Volledig scherm
Tatoeëerder Jimmy Hendriks © copyright Marc Bolsius

Eigenaar tattooshop trots op goede vriend Marco Kroon: 'Hij heeft een heldendaad verricht'

Ma 12 feb. Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van Den Bosch een beeld van zijn of haar stad. Deze week Jimmy Hendriks. Hij is de eigenaar van Jim's Tattoo Studio.

Door Emma Peters

De tattoostudio in de Bossche Havenstraat staat ook wel bekend als Jimmy's. Maar dat is niet de echte voornaam van eigenaar Jimmy Hendriks. ,,Ik heet eigenlijk Johnny", zegt de 53-jarige Bosschenaar. ,,In de jaren tachtig zat ik bij de marine en daar noemden ze me Jimmy. En dat is eigenlijk altijd zo gebleven."

Als 13-jarige werd hij al gegrepen door het tatoeëren. ,,Tony Eiselstein had de eerste tattooshop in Den Bosch, in de Karrenstraat. Dat vond ik zó interessant dat ik er dagelijks langsging. Omdat ik veel te jong was, werd ik elke keer weggestuurd. Op m'n zestiende ging ik bij de marine. Telkens als ik in Den Bosch was, ging ik weer naar Tony, met zelfgemaakte ontwerpen. Na een tijdje dacht hij: ik geef die jongen een kans. Ik ging bij hem in de leer. Later leerde ik nog van grote tatoeëerders in Amerika en Engeland. En in 1989 opende ik m'n eigen tattooshop." Zijn specialisaties bij Jim's Tattoo Studio - want zo heet de zaak voluit - zijn Japanse werken en portretten. ,,Dat ligt mij gewoon. Ik geloof dat als je iets fijn vindt om te doen, je het sneller beheerst."

Mooi Bosch

,,Och gerum! Dat doet mij denken aan mijn moeder. Dat was echt een Bosch vrouwke die over alles och gerum kon zeggen. Ze is inmiddels zo'n tien jaar overleden, maar ik blijf aan haar denken als ik het uitspreek."

Tot rust komen

,,Als ik me laat knippen en scheren bij Kings Barbers, in de Kruisstraat. Dat doe ik maandelijks. Lekker ontspannen met een borrel erbij. Soms loopt zo'n avondje bij de barbershop uit de hand en zingen we André Hazesnummers met de karaokeset."

Trots

,,Op Marco Kroon. We zijn al tien jaar goede vrienden en zien elkaar regelmatig. Als militair in hart en nieren vind ik dat hij een heldendaad heeft verricht. Ik bewonder hem. Alles wat er op militair vlak over hem is uitgebracht, heb ik."

Wat ik mis

,,Een mooie jachthaven. Die zou van mij wel aan de Ertveldplas mogen komen. Ik heb een bootje. Dat ligt in een haven in Kerkdriel en ik zou het graag in Den Bosch willen leggen. Ik wil wel de havenmeester worden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement