Volledig scherm
Uilenburg afgeladen vol tijdens Jazz in Duketown in 2013. Foto: Marc Bolsius

Gastblog: Nu even positief!

Ma 17 okt. Ik moest toch even twee keer slikken toen ik de verschillende artikelen uit het Brabants Dagblad onder ogen kreeg. De Bossche horeca zou 'behoudend en weinig vernieuwend' zijn. Maar ook: Saai? Gaap?

Een gastblog van Esther Reinders, Bossche horeca-ondernemer en bestuurslid van de Restaurant Alliantie.

Dit zijn zomaar een paar uitspraken die ik daarin tegen kwam. En het merendeel van onze Bossche inwoners nemen deze uitspraken voor waar aan. Het staat er immers zwart op wit!

Beledigd
Een beetje beledigd voelde ik me dus wel. En met mij een groot deel van de horeca in onze stad. Werken we ons daarvoor drie slagen in de rondte? En zijn we daarvoor bijna 24 per dag, 7 dagen in de week bezig om het onze gasten naar de zin te maken?

Gedroomd, veranderd, aangepast
Is de meest gastvrije stad van Nederland van de afgelopen jaren saai? Zoals je al begrijpt deel ik deze stelling niet. Ik ben van mening dat de horeca in onze bourgondische stad juist meer en meer in beweging is. Kijk eens naar alle nieuwe concepten die er de laatste tijd zijn bijgekomen. Eigentijdse horeca waar goed over is nagedacht. Waar mensen weken, maanden misschien wel jaren over gedroomd, veranderd en aangepast hebben voor ze het uiteindelijk in uitvoering brachten.

Toevoegen
Ik denk daarbij aan Ding Dong in de Snellestraat. Een hip chinees restaurant in de Bossche binnenstad. Nieuwe initiatieven die zeker wel iets toevoegen aan de beleving in onze stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van Van Aken op de Tramkade? En de KASerne naast het Jeroen Bosch ziekenhuis, waar mensen van heinde en verre voor terugkomen? Stuk voor stuk zaken waar met trots en passie gewerkt wordt en die dat ook uitstralen. Natuurlijk is niet alles voor iedereen geschikt maar ook daarin is voldoende keus. Er is de Parade, rondom de Sint Jan, de Korte Putstraat, Markt, Paleiskwartier, ’t Zand, Uilenburg. Ofwel: voor ieder wat wils.

Galaxy
Ok, eens! Wellicht is de keus voor een bepaalde leeftijdscategorie inderdaad wat minder. Maar voor degene die aan die doelgroep hun boterham willen verdienen zou ik zeggen: Kom in actie! Verdiep je in deze nieuwe generatie, kijk en luister waar behoefte aan is en probeer daar iets mee te doen. Laat de afgelopen jaren, waarin de Galaxy en Kings Cross hoogtij vierden, achter je (die komen echt niet meer terug, weet ik zeker) en kijk niet naar de buren.

Kaf van het koren
Stop met klagen maar kijk vanaf nu met een positieve blik naar de toekomst. Innoveer, inspireer, investeer en laat zien waar wij Bosschenaren goed in zijn, gastvrijheid! Daar ligt het verschil tussen een restaurant/kroegeigenaar en een ondernemer. Daar wordt het kaf van het koren gescheiden! Maar ben er van overtuigd dat het gaat lukken!

Reageer hieronder of op Facebook.
Gastopinies over actuele onderwerpen op Stadsgezicht of rondom de Bossche binnenstad kunt u sturen naar stadsgezichtdb@bd.nl