Volledig scherm
Boaz Spermon (32) © Roy Lazet

Genoeg handtekeningen voor burgerinitiatief om behandeling MS-patiënt Boaz naar Nederland te halen

Ma 1 aug. Met het tekenen van de petitie door een neuroloog van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft Bosschenaar en MS-patiënt Boaz Spermon meer dan 40.000 handtekeningen binnen.

Door Bart Gotink

Daarmee gaat Spermon na het reces een burgerinitiatief indienen bij de Tweede Kamer, in een poging zijn behandeling naar Nederland te halen.

Zweden
Boaz Spermon moest zelf naar Zweden om de experimentele behandeling te ondergaan. Daarvoor moest hij wel 100.000 euro inzamelen via crowfunding. Na de behandeling kon hij echter al snel weer lopen, ondanks dat hij al negen maanden in een rolstoel zat. Over de ziekte en zijn herstel vertelde hij in een eerdere blog.

Voor- en nadelen
Sinds zijn herstel zet Spermon zich ook in voor andere MS-patiënten. Zo pleitte hij er direct voor de MS-behandeling naar te Nederland halen en vergoed krijgen voor anderen. Dan kan elke MS-patiënt in elk geval de voor- en nadelen afwegen." De 40.000e handtekening werd gezet door Dr. Van Munster, die volgens Spermon hem 'altijd heeft gesteund in mijn keuze voor de HSCT behandeling in Zweden, en heeft ook meegewerkt met de verwijzing en nazorg waar ik hem altijd dankbaar voor zal zijn.'