Volledig scherm
Jeroen Verhallen in nu nog Bistro B. © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Bistro B. wordt een luxe Italiaan in de Orthenstraat

Vr 10 mrt. Bistro B. in de Orthenstraat slaat een andere weg in. Het restaurant gaat binnenkort verder als Oliva, een 'Italiaan op een hoger niveau',  zo vertelt mede-eigenaar Jeroen Verhallen. Hij is momenteel ook mede-eigenaar van Italiaans restaurant Vita Verde. 

Door Bart Gotink

Het verschil met andere Italianen in de stad? Verhallen: ,,We serveren hier straks geen pizza's, maar 3, 4 of 5 gangen menu's op mooi opgemaakte borden. Dat moeten kleine meesterwerken worden, maar het is ook niet allemaal high class. Zo staat er bijvoorbeeld ook steak met een jus van truffel op de kaart. En een klassieker als Vitello Tonato willen we in een modern jasje steken."

Verhallen gaat het nieuwe restaurant samen met de huidige eigenaar van Bistro B., Floris Gulien, uitbaten. Zij hebben afgelopen drie jaar ook gezamenlijk het Italiaanse restaurant Vita Verde in de Monseigneur Prinsenstraat gedraaid. ,,Vita Verde draait nu goed en zit regelmatig lekker vol. Dat maakt dat we op zoek waren naar een nieuwe uitdaging", zo legt Verhallen uit.

In het restaurant werkt straks een Italiaanse chef samen met een Nederlandse. Er zal iets meer bediening rondlopen dan nu in de Bistro. Verhallen: ,, Daarmee willen we ook iets meer beleving aan tafel creëren." Voor een vier of vijf gangen menu moet straks ongeveer 35 tot 45 euro betaald worden. Vooralsnog is het restaurant enkel open voor diner. 

Quote

Dat moeten kleine meesterwer­ken worden, maar het is ook niet allemaal high class.

Jeroen Verhallen

Tijdens de carnaval zijn de eerste verbouwingen al gedaan. Zo zijn er nieuwe 'mooie, lekker zittende' stoelen gekocht en is er geverfd. Binnen komen dan zwart-witfoto's uit het zonnige Italië te hangen. Het terras en de buitenkant van het pand worden later ook nog aangepakt, zodat daar in de zomer ook gezeten kan worden. 

Op zaterdag 18 maart is Bistro B. voor het laatst open, op 19 maart volgt vervolgens de opening van Oliva. 

Volledig scherm
Het pand van Bistro B in de Orthenstraat © Bart Gotink/BD

Blogs