Volledig scherm
Espressobar Da Silva op de Tramkade © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: De koffiebranderij past maar net in nieuwe espressobar Da Silva op de Tramkade

Vr 13 okt. Het leven van Emidio da Silva draait om koffie en thee. In de rauwe ruimtes van de Tramkade heeft nu zijn eigen espressobar en koffiebranderij, met plek voor 150 man en een terras aan het water.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Espressobar Da Silva op de Tramkade © Bart Gotink/BD

De verbouwing duurde meer dan een jaar. En, ja,  dat frustreerde Emidio da Silva regelmatig. Maar het resultaat mag er zijn: aan het water van de Tramkade is in stilte de nieuwe koffiezaak Da Silva Beans en Leafs open gegaan. In de nog altijd ruige industriële omgeving (betonnen vloeren, pilaren en veel buizen) is toch een ruime en lichte zaak gecreëerd, mede door de grote vide en een ruim terras aan het water. Da Silva: ,,De oude balken uit het pand hebben we verder gebruikt om onder meer de bar te bouwen. Onze gasten zijn heel enthousiast over de zaak, maar nu moeten nog meer mensen de weg naar de Tramkade zien te vinden. Het terrein is nu echt in ontwikkeling."

Volledig scherm
Espressobar Da Silva op de Tramkade © Bart Gotink/BD

Eind augustus ging Da Silva in stilte open, wat later dan gepland. Vooral voor de op maat gemaakte, knaloranje koffiebranderij uit Italië moesten nog de nodige leidingen verlegd worden. Maar inmiddels staat ook de branderij in een ruimte naast de koffiebar. De eigenaar, zelf importeur van koffie en thee, gaat daar zijn eigen koffiebonen branden om vervolgens alleen 'goede kwaliteit koffie te serveren'. Verder zit er een keuken in het pand voor ontbijt, lunch, een taartje of een hapje bij de borrel. Da Silva: ,,Voorlopig zijn we wel een echte dagzaak, dus gaan we om 18 uur dicht. Maar als het mooi weer is, kan ik mij voorstellen dat we langer open zijn." Barista Fleur Klemann heeft de dagelijks leiding over de zaak. 

Dat geeft Da Silva de mogelijkheid om In de naastgelegen ruimte - waar de koffiebranderij dus maar nipt in past - in de toekomst koffie- en theeworkshops te geven. Deze zijn bedoeld voor (horeca)bedrijven en consumenten.

Dat de zaak nu af is, neemt niet weg dat Da Silva nog altijd grootse plannen heeft met de kade. Het liefst wil hij daar nog een groter terras, direct langs het water. Da Silva: ,,Maar dat is wel voor de toekomst. De samenwerking met de buren van het Koudijscafé is heel goed, dus daarmee moeten we maar eens kijken wat mogelijk is."

Volledig scherm
Espressobar Da Silva op de Tramkade © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Espressobar Da Silva op de Tramkade © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Espressobar Da Silva op de Tramkade © Bart Gotink/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement