Volledig scherm
Toasted & Roasted in de Vughterstraat © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: De tosti doet zijn intrede met Toasted en Roasted in Vughterstraat

Do 13 jul. Niets doet meer denken aan het bloemetjesbehang en de kroonluchters van café Paris. Een strak industriële inrichting - met leer, hout en mintgroen - kenmerkt de eerste tosti- en koffiezaak in de stad: Toasted & Roasted. 

Want de tosti, in al haar verschijningsvormen, is hip, zo vertelt ook bedrijfsleidster en Bosschenaar Yvette van den Brand. En dat is dus ook wat er vooral op de kaart staat. Van een tosti met ham en kaas tot de veganistische tosti. Het meesterstuk: de Club Special met kip, kaas, bacon, spinazie, tomaat en ei. ,,Een nogal dikke tosti, ja", aldus Van den Brand. De Roasted in de naam staat overigens voor de koffie.

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
Toasted en Roasted in de Vughterstraat © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Toasted en Roasted in de Vughterstraat © Bart Gotink/BD

Dat de tosti in heel Nederland aan een opmars bezig is, blijkt ook wel uit het feit dat over niet al te lange tijd er al een 'concurrent' de deuren opent in de stad: de Tosti Club. Maar bijvoorbeeld ook Bar 35 in de Lepelstraat en de Graven van Leuven aan de Wolvenhoek hebben een uitgebreide tostikaart. Veel zorgen daarover heeft Van den Brand niet. ,,Ik vind het wel leuk. Het mag dan een hype zijn, maar een tosti blijft toch altijd lekker? Als ontbijt, lunch of avondeten. En tot slot komt die zaak in het Paleiskwartier."

Groter, ruimer, lichter

Toasted & Roasted, sinds donderdag geopend in de Vughterstraat, heeft liefst vijf weken verbouwd. Want café Paris had zo zijn charme, maar nu oogt het hele pand 'groter, ruimer en lichter', aldus Van den Brand. Dat komt omdat de complete keuken achterin eruit is en vervangen is door stoelen en tafels. De bar is ingekrompen en grote koven zijn van het plafon gehaald. De zaak is ingericht in dezelfde stijl als de eerste vestiging in Breda. Die ging eind mei open. In totaal is er binnen plek voor een mannetje of veertig. Buiten wordt het hele terras nu benut, waarmee er ongeveer twintig zitplekken zijn. Er kan ook afgehaald worden.

Voor de niet-tostiliefhebbers zijn er altijd nog yoghurtjes, croissants, wraps en toastjes te krijgen. Van de Brand: ,,En ook Bossche bollen, ja. Mensen komen daarvoor nou eenmaal speciaal naar de stad."

Volledig scherm
Toasted & Roasted in de Vughterstraat © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Toasted & Roasted in de Vughterstraat © Bart Gotink/BD