Volledig scherm
Jack's Foodbar © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Geen caesar salad, maar zalm in bananenblad en Chicken Waffles in Jacks Foodbar

Di 10 okt. Niet zomaar friet en sla, maar zalm in bananenblad, gumbo soep of kip met wafels. Het zijn zomaar drie gerechten van Jacks foodbar, - sinds deze week geopend. Een restaurant waar eigenaresse Kary Wolfs de wereldse keuken wil serveren, waarbij alles zelf wordt gemaakt, tot de sauzen aan toe.

Volledig scherm
Kary Wolfs van Jack's Foodbar aan de Brede Haven © Bart Gotink/BD

Door Bart Gotink

Het bloed kruipt bij Wolfs uiteindelijk weer waar het niet gaan kan. De eerste twintig jaar van haar leven stond al in het teken van de horeca, toen haar ouders een dorpscafé uitbaatte. En de herinneringen aan die tijd neemt ze mee in haar nieuwe restaurant. ,,Mijn vader was een natuurmens. Een jager en visser. Als hij een haas schoot, dan stond er hazenpeper op het menu van het restaurant. Ook redde hij de hanen bij de kippenboer en kweekte hij zijn eigen aardappelen en peultjes."

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
Broodje pulled pork © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Jack's Foodbar aan de Brede Haven © Bart Gotink/BD

En de tijd van 'puur' eten, in dit geval zonder toevoegingen als smaakversterkers, is weer helemaal terug. 'Jack' uit Jack's Foodbar staat daarbij voor de avonturier, de oermens, zo vertelt Wolfs. Tijdens haar reizen over de wereld deed ze de nodige inspiratie op. In het restaurant wordt zoveel mogelijk gekookt met de ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn. Wolfs: ,,In de gumbo-soep kunnen bijvoorbeeld verschillende soort vlees of vis zitten." En dan smaakt dus niet elk gerecht altijd hetzelfde. Middelpunt van de keuken is de grote houtskooloven. ,,Daarin poffen we de aardappelen en grillen we het vlees, vis en groenten." Uit de oven komt zo bijvoorbeeld de pulled pork, maar ook de Chicken Waffles, kip met Belgische wafel en maple syrup. ,,Dat is momenteel in Amerika al heel populair."

Jack's Foodbar, sinds een paar dagen open, zit in een pand aan de Brede Haven waar korte tijd kiprestaurant Chicks was gevestigd. Aan het interieur is niet veel gewijzigd. ,,Met het aanbrengen van schors hout en mos halen we de natuur en het avontuur naar binnen. Maar verder was het al een hele mooie zaak." Wolfs hoopt het langer vol te houden dan haar voorganger door iets toe te voegen in de 'bourgondische' stad. ,,Er mag wel wat meer variatie komen. Heel veel restaurant hebben bijvoorbeeld wel caesar salad, en daarom gaan wij voor een zelfgemaakt Walfdorfsalade. Maar ook alle sauzen, van de mayonaise tot de barbecuesaus, maken we zelf. Eigenlijk wilden we ook geen friet serveren, maar omdat ik denk dat daar toch te veel vraag naar is, hebben we als side dish maar zelfgemaakte potato wedges op de kaart gezet."

Naast de vaste kaart hoopt Wolfs binnenkort ook tijdelijke menu's te kunnen serveren, zoals hele vis uit de houtskooloven of een herfstig pompoensoepje. ,,Ik hoop zo dat mensen hier elke keer weer iets anders kunnen eten."

Jack's Foodbar is dinsdag tot met zondag open van 12 tot 22 uur. 

Volledig scherm
Jack's Foodbar aan de Brede Haven © Bart Gotink/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement