Volledig scherm
Debbie de Noorlander en Jan-Geert van Rosmalen © Facebook

Horecanieuws: Half gezond, half lekker bij nieuwe afhaal Fifty Fifty in Snellestraat

Do 20 apr. Smoothies en fruit of toch het worstenbroodje? Met voor de helft healthy gerechten en voor de helft guilty pleasures  gaat begin mei in de Snellestraat Fifty Fifty open, een afhaalrestaurant en het kleine broertje van restaurant Nom Nom. 

Door Bart Gotink

Jan-Geert van Rosmalen begint het afhaalhoekje omdat er in de stad nu 'eigenlijk geen gezonde afhaal' te vinden is. ,,Dan ben je aangewezen op de Hema of La Place. Dan ben je er eigenlijk wel. Wij willen snel iets gezonds kunnen bieden."  Eerder deze maand stopte PuurGondisch nog met de gezonde lunchroom aan de Markstraat.

Karakter

In het kleine pandje in de Snellestraat 54  zat voorheen het woonwinkeltje Karakter, dat een paar plekken is opgeschoven. Op de kaart komt onder meer havermout, vers fruit, smoothies en een zestal wraps. Wel net even anders dan mensen gewend zijn, geeft Van Rosmalen aan. Ook is er plek voor koffie, muffins, taco's en ongezondere broodjes. 

Alles bedoeld om mee te nemen. Van Rosmalen: ,,Er is binnen aan één wand plek voor vier krukjes, en dat is het wel." Samen met Debbie de Noorlander runt hij ook al het naastgelegen gezonde restaurant Nom Nom, op de hoek van de Postelstraat en de Snellestraat. Naast het winkelend publiek denkt Van Rosmalen met de nieuwe zaak ook de winkeliers zelf te kunnen bedienen.

 Het afhaalrestaurant is vanaf 2 mei 's morgen vroeg open en zal vooral tijdens de winkeltijden open zijn. 

Volledig scherm
Het pandje waar Fifty Fifty zich in vestigt in de Snellestraat © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Fifty Fifty in de Snellestraat © Fifty Fifty