Volledig scherm
De keuken van Happy Italy. © Emma Peters

Horecanieuws: Happy Italy in Paleiskwartier open

Wo 1 feb. Een aantal studenten nam vanmiddag een kijkje in de nieuwe Happy Italy in Den Bosch. Druk is het nog niet. ,,Maar dat komt nog wel”, zegt bedrijfsleider Esther Boekholt.

Door Emma Peters

De Happy Italy aan de Bordeslaan ging om drie uur open. Op de website stond dat de fastfoodketen om twaalf uur ‘s middags zou open gaan. ,,Ik heb zo’n vijftien mensen weg moeten sturen", vertelt Boekholt. ,,Stom natuurlijk, dat de onjuiste tijd op onze website stond. We zouden eigenlijk pas om vier uur open gaan. Maar om drie uur waren we klaar met de voorbereidingen en hebben we onze deuren geopend.”

Stilzwijgend opengaan
,,Bij de Happy Italy doen we nooit aan een openingsactie. Wel hebben we op sociale media veel aandacht besteedt aan de opening van deze vestiging. De Happy Italy gaat bijna altijd stilzwijgend open. Lekker rustig aan openen en bezoekers kennis laten maken met onze zaak. Die drukte komt toch wel. We hebben driehonderd zitplaatsen en daar komt nog een terras bij.”

Honger
Manon van Zwan (20) uit Weert en Niels Kuin (21) uit Den Bosch zijn ook even een kijkje komen nemen bij de Happy Italy. Ze studeren in Den Bosch. ,,We waren op school en hadden honger. Via sociale media zagen we dat de Happy Italy openging. Dan is de keuze snel gemaakt”, lacht Van Zwan. Zij kende de formule al uit Eindhoven. ,,De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed. Een pizza of pasta bestel je al voor 4,75 euro. Ik heb al een paar afspraken met vriendinnen staan om hier te gaan eten.”

Fan
Rico Knapen (24) is een echte Happy Italy-fan. Vanuit Venlo is hij speciaal voor de opening naar Den Bosch gereisd. ,,Ik studeer in Eindhoven met klasgenoten gaan we vaak bij de Happy Italy uit eten. Ik vind het een geweldig concept en was erg nieuwsgierig naar deze nieuwe vestiging. Daarnaast had ik vandaag goed gewerkt op school, dus vond ik dat ik mezelf wel mocht belonen.”

Volledig scherm
Happy Italy-fan Rico Knapen. © Emma Peters
Volledig scherm
Happy Italy © Emma Peters
Volledig scherm
Manon van Zwan en Niels Kuin © Emma Peters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement